Hiihdon olympiavoittaja Olga Danilova ja Danilovan nimeä kantavan urheilukoulun rehtori Jekaterina Shagova ovat ajautuneet hämmentävää riitaan, kertovat venäläismediat.

Danilova on nykyisin Aleksandrovin kaupungin kulttuurista, urheilusta ja turismista vastaava johtaja. Hän oli kritisoinut urheilukoulun henkilökuntaa epäammattimaisuudesta. Tähän Shagova oli vastannut, ettei Danilova itse ollut käynyt koululla kertaakaan viiteen viime vuoteen ja on pilannut kaupungin hiihtomenestyksen.

Sanaharkka oli johtanut tilanteeseen, jossa hiihtotähti oli napannut käsiinsä työhuoneesaan olleen joulukuusen koristeineen ja lyöneen sillä Shagovaa. Nainen väitti myös, että Danilova olisi kuristanut häntä. Väkivaltainen episodi päättyi, kun rehtori pakeni ulos huoneesta. Shagova on tehnyt tilanteesta rikosilmoituksen.

Danilova muistetaan uraltaan vuoden 1998 Naganon talviolympialaisen kaksinkertaisena olympiavoittajana. Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 hän kuitenkin kärysi dopingtestissä veren hapenkuljetuskykyä edistävän darbepoetiinin käytöstä ja menetti siellä saavuttamansa kullan ja hopean. Hän sai myös kahden vuoden kilpailukiellon ja lopetti uransa.