Unibetin Ylilyönti -podcastin asiantuntijat Jani Mesikämmen ja Jaakko Dahlbacka odottavat innolla suomalaisottelija Teemu Packalénin paluuta UFC-häkkiin Venäjällä.

Montrealissa, Kanadassa Tristarin huippusalilla harjoitusmatkalla käynyt turkulaiskamppailija nähdään taas pian tositoimissa. Packalén palaa pitkän tauon jälkeen häkkiin 20. huhtikuuta UFC:n Pietarin illassa.

Vastaan asettuu venäläinen Aleksander Jakovlev, joka on kohdannut UFC-urallaan muun muassa Demian Maian, Gray Maynardin ja Kamaru Usmanin kaltaisia korkean profiilin nimiä.

Ylilyönnin asiantuntijat pitävät haastetta äärimmäisen tiukkana. Samboon ja vapaapainiin pohjaava Jakovlev on enemmänkin kuin vakavasti otettava vastus. Toisaalta venäläinen on juuri sopiva haaste alati kehittyvälle Packalénille.

– Aika paha ukko tulee sieltä, Mesikämmen tiivistää.

– Tasaväkinen asetelma. Jakovlev on työmyyrä ja grindaaja. Hän sopii sen suhteen paremmin Teemun vahvuuksiin, Dahlbacka analysoi.

Georges St-Pierrenkin päävalmentajan Firas Zahabin opissa käyneen suomalaisen uskotaan esittelevän entistä monipuolisempaa ja itsevarmempaa otteluilmettä.

– Pidän Teemun voiton mahdollisuuksia erittäin hyvinä, Dahlbacka vakuuttaa.

Viime viikonlopun UFC:n Phoenixin illasta Mesikämmenelle ja Dahlbackalle jäi kaksijakoisia tunnelmia. Raskassarjan konkarin Cain Velasquezin ottelukuntoa epäiltiin jo valmiiksi, eikä kahdeksankulmaisessa kehässä nähty positiivista yllätystä.

– Velasquezille kehään nousu oli jo paljon, mutta ottelu päättyikin jo 25 sekunnissa. Polvi meni jotenkin sijoiltaan ja leukaankin vähän sattui. Valitettavan tuttua Cain Velasquezia, Mesikämmen toteaa.

Dahlbacka epäili Velasquezin valinneen ottelun varsin taloudellisesti laskelmoiduista lähtökohdista.

– Ihan vähän tässä tuli sellainen huijattu olo. Meille myytiin kovasti Velasquezin paluuta, mutta tiesiköhän Cain itsekin jo etteivät paikat kestä ja lähti ottamaan vähän suuremmalla riskillä tilipussia, Dahlbacka harmitteli.