20-vuotias puolustaja Trine Sällström kuuluu EräViikinkien avainpelaajiin, kun joukkue lähtee taistelemaan TEHO Sport Suomen Cupin mestaruudesta lauantaina Tampereelle Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Maajoukkueenkin matkassa useaan otteeseen ollut Sällström ei myönnä ainakaan vielä jännittävänsä lauantain koitosta.

– En mä ennakkoon. Juuri ennen peliä saattaa tulla sellainen pieni sopiva jännitys.

– Ei juttu sinänsä muutu. Se on samaa peliä, johon tehdään sama valmistautuminen, Sällström toteaa tyynesti SuomiUrheilun haastattelussa.

Nuorikon mukaan menestyspaineet siirretään liigaa johtaville PSS-pelaajille.

– Kyllä me otetaan mielellään altavastaajan asema. Yksittäisessä pelissä koemme yllättäjän roolin hyväksi. Joukkueemme on nuori ja monella meistä ei ole isoja finaaleja alla, Sällström muistuttaa.

Hän tietää finaalivastustajan vahvuudet.

– Heillä on tunnetusti tiivis ja hyvä puolustus. Maalivahtipeli toimii myös. Heillä on kyllä tosi hyvä kausi alla.

Vaikka PSS onkin liigan piikkipaikalla, niin viime aikoina joukkueella ei ole mennyt tuloksellisesti täysin nappiin. Kolmesta edellisestä ottelustaan se saalisti vain kolme pistettä. Heikohko formi ei Sällströmin mukaan kuitenkaan vaikuta tällaisessa tilanteessa.

– Finaali on niin yksittäinen peli, että kumpikaan jengi tuskin miettii edellisiä matseja tai hävittyjä pelejä.

Vaikka EräViikingit on ainakin ennakkoon ajatellen pienoinen altavastaaja, nimeää sanavalmis Sällström nopeasti joukkueellensa etua tuovan yksityiskohdan vastustajaan nähden.

– Mä väitän, että meillä on leveämpi materiaali hyökkäyspäässä. Meillä on tasaiset kolme kenttää, joista aina joku nousee esiin. Meillä on monia taitavia ratkaisupelaajia.

Sällström toimii usein joukkueensa hyökkäysten käynnistämisen moottorina. Hän osaa avata peliä mallikkaasti ja pallollinen pelaaminen on Sällströmin selkeitä vahvuuksia. Usein pallollisesti vahvoilla puolustajilla on jonkinlainen historia hyökkääjänä. Sällströmillä ei ole.

– Olen ollut aina pakkina.

– Siinä saa olla paljon pallossa. Se on minulle mieluisaa. Syöttöpelaaminen ja pelikäsitys kuuluvat vahvuuksiini.

Liigassa tällä kaudella 13 maalia syöttänyt Sällström pelaa pääsarjatasolla nuoresta iästään huolimatta jo kuudetta sesonkiaan. Hän kokee yhä kehittyneensä viime kausista.

– Koen että olen mennyt pelaajana eteenpäin. Harjoittelun laadun, levon ja ravinnon yhtenäinen kombo on mennyt eteenpäin. Olen saanut tasapainoisesti kehitettyä joka osa-aluetta, puolustaja pohtii.

Cup-finaalista hän toivoo hyvätasoista matsia, koska kaukalossa on kaksi taitavaa joukkuetta. Yhden asian Sällström lupaa katsojille.

– Mä lupaan, että tulee tiukka ja viihdyttävä peli, 20-vuotias puolustaja päättää.

EräViikinkien ja PSS:n välinen taisto alkaa lauantaina klo 13.00. Ottelu on nähtävissä Ruudusta suorana lähetyksenä.

Jesse Happonen