Salibandyn TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2.2019 Tampere Areenalla pelattaviin naisten ja miesten loppuotteluihin.

Miehissä Happee haastaa Salibandyliigaa dominoivan Classicin. Happeen takalinjoilla 11 liigakautta pelannut Jaska Kunelius odottaa loppuottelua jo innolla.

– Ne on aina hienoja erikoistapahtumia. On totta, että mediahype ei ole isoa, mutta silloin kun saa olla sen kuplan sisällä mukana siinä, niin kyllä sen mielellään ottaa vastaan. Puitteet ovat kunnossa, väkeä riittää ja mitaleita on jaossa, Kunelius summaa SuomiUrheilun haastattelussa.

33-vuotias puolustaja osaa antaa arvoa Cupille.

– Ei se ole paska kilpailu. Sen suhteen voidaan välillä jopa olla ylpeitä, että se järjestetään joka vuosi.

Kokenut Kunelius tietää, millainen loppuottelun vastustaja on.

– Tietäähän ne pelaajat, miten MM-finaaleitakin ja kaikkea pelataan.

– Classic on nostanut koko homman uudelle tasolle ja siitä on pakko nostaa hattua. Se on tervepäinen joukkue, joka on tehnyt monta vuotta duunia, Kunelius kehuu.

Happee on ottelussa ennakkoon ajatellen selvä altavastaaja. Kunelius ei välitä ennakkoasetelmista, vaan paremmuus ratkaistaan lauantaina kaukalossa.

– Aina jossain vaiheessa jättiläinen on kaatunut. Se on urheilun suola. On hieno olla yrittämässä sitä.

Joukkueiden viime kohtaaminen liigassa oli puolustajan mukaan rohkaiseva, vaikka tamperelaiset naarasivat voiton.

– Valmennus voi olla täysin eri mieltä, mutta mun mielestä meidän kotipeli oli raikas heitä vastaan. Oli hieno nähdä, että haastettiin ylivoimanen Classic rehelliseen maalintekokilpailuun. Rohkea peli, jossa me ei haettu hidasta kuolemaa. Oltiin paljon lähempänä voittoa kuin syksyllä.

Kunelius on cup-mestari kausilta 2012–2013 ja 2015–2016. Hän ei vielä tiedä, onko taistelemassa kolmannesta mestaruudesta isoilla peliminuuteilla.

– Vuosia alkaa olla sen verran takana, että ei ole edes selviö, että pelaan. Meillä on pakkeja yli kuusi kuitenkin.

– Uran lähtökohta on aina ollut, että olen huonompi kuin monet muut. Minun on aina pitänyt taistella. Samalla se on ollut loistava paikka oppia. Saa olla rehdisti itseensä vihainen tai pettynyt, Kunelius toteaa.

Hän ei jaksa kuitenkaan kauaa rupatella omasta roolistaan, vaan kääntää puheen joukkueeseen.

– Hirveintä olisi sen (oman peliajasta johtuvan mielentilan) antaa vaikuttaa joukkueeseen. Joukkue on aina yksilöä isompi.

TEHO Sport Suomen Cupin miesten finaali alkaa klo 16.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudusta.

Jesse Happonen