NFL-pelaajamarkkinoiden isoin vonkale? Viime vuoden Super Bowlin MVP osti itsensä vapaaksi 2 miljoonalla!

© Kuva: Getty Images

Pelinrakentaja Nick Foles on osoittanut NFL-seuralleen Philadelphia Eaglesille, että hän on valmis uhraamaan muutaman miljoonan saadakseen vapaasti päättää tulevaisuudestaan.

Foles johdatti Eaglesin vuosi sitten seurahistorian ensimmäiseen Super Bowl -voittoon noustuaan ykköspelinrakentaja Carson Wentzin loukkaannuttua joukkueen puikkoihin. Myös päättyneellä kaudella Foles sai paikata Wentziä, mutta kausi päättyi tällä kertaa pudotuspelien toiselle kierroksella.

Vuosi sitten Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittu Foles teki jatkosopimuksen Eaglesin kanssa. Sopimukseen sisältyi optio kaudesta 2019 20 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Eagles ilmoitti tiistaina Folesille käyttävänsä tuon option. Vain muutamaa tuntia myöhemmin Foles ilmoitti käyttävänsä oman optionsa. Foles saa mitätöityä sopimuksensa maksamalla Eaglesille takaisin 2 miljoonaa dollaria.

Eaglesin seurajohto on vakuuttanut 26-vuotiaan Wentzin olevan seuran ykköspelinrakentaja myös tulevaisuudessa. Seuran aikomuksena siis tuskin oli pitää 20 miljoonan dollarin miestä varalla, vaan saada 30-vuotiaasta Folesista kompensaatio pelaajakaupan yhteydessä. Nyt ainoa mahdollisuus tähän vaihtoehtoon on käyttää niin sanottua ”franchise tagia”, jolla yhden pelaajan saa lukittua vuoden sopimukseen. Pelinrakentajan tapauksessa tämä tarkoittaa noin 25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Todennäköisin vaihtoehto onkin, että Foles pääsee vapaana pelaajana 13. maaliskuuta alkavaan uuteen liigavuoteen ja saa valita vapaasti uuden seuransa. Uutta pelinrakentajaa etsivien seurojen kärjessä ovat ennakkokaavailujen mukaan ainakin Jacksonville Jaguars, Miami Dolphins ja Denver Broncos.

Lähde: NFL.com.