Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri lähtee Kuopion SM-halleissa 60 metrin aitoihin viime vuosiin nähden poikkeuksellisista asemista.

– Tuntuu mukavalta lähteä kisaan altavastaajana. Jotenkin on vähän rennompi tunnelma, Neziri sanoo.

Neziri on 60 metrin aitojen SE:n haltija ajalla 7,97, mutta Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske on tänä talvena voittanut Nezirin kahdesti ja pitää halussaan talven kotimaista kärkiaikaa 7,98.

– SM-hallit on minulle älyttömän tärkeä EM-halleihin valmistava kisa, ja muutenkin EM-hallien jälkeen talven toiseksi tärkein kilpailu. Luvassa on kova otatus. Reetan lisäksi myös Matilda Bogdanoff on kovassa kunnossa, Neziri sanoo.

Nezirin kauden toistaiseksi paras aika on 8,03. Sen hän on tehnyt kahdesti.

– Juoksun alkupää ei ole kilpailuissa sujunut yhtä hyvin kuin treeneissä. Kahdessa edellisessä kisassa myös rankka matkustaminen ja huonot yöunet näkyivät. Haluan uskoa, että nyt kun olen levähtänyt vähän, kunto herkistyy. Minulla on potentiaalia juosta oma ennätys, Neziri sanoo.

Hurske ei huoli niskoilleen suosikin asemaa, eikä puhu Suomen ennätyksestä, joka häämöttää vain sadasosan päässä.

– Näen itseni haastajana. Koetan voittaa ensimmäistä Suomen mestaruutta, mutta Nooralotta on kuitenkin hallitseva mestari, Hurske sanoo.

– Tavoittelen Kuopiosta kahta tasaista juoksua. Kauden aikana on jo tullut aika hyviä juoksuja, mutta kun kunto tästä herkistyy, uskon, että juoksu liikahtaa vielä eri tavalla.

Lähde: Yleisurheilu.fi.