PSS pelaa lauantaina Suomen Cupin finaalissa – neljän pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki

© Kuva: Juha Tamminen
TPS ja Haka Ykkösen kärkiottelussa! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Porvoolainen PSS on hallinnut naisten Salibandyliigan runkosarjaa tällä kaudella. Joukkue on sarjan piikkipaikalla, kun sarjan ensimmäinen vaihe on heidän osaltaan ottelua vaille valmis. PSS on voittanut 17 ottelusta 13.

Joukkueen päävalmentaja Jukka ”Kode” Kouvalainen osasi odottaa omiltaan vahvaa sesonkia.

– Ei se kärkipaikka mulle niin yllätys ole. Emme mekään ole kaikkia pelejä voittaneet.

– Kärkipään jengit ovat pelanneet sopivasti ristiin ja monelle on tullut tahroja paperiin. Se on mahdollistanut piikkipaikan. Olemme me tehneet tietysti kovasti töitäkin, Kouvalainen pohtii SuomiUrheilun haastattelussa.

Meneillä olevan viikon PSS on saanut pyhittää lauantain TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin. Vastaan asettuu Tampere Areenalla EräViikingit. Kouvalainen on yrittänyt valmistaa joukkojaan kuin edessä olisi tavallinen ottelu.

– Ei tässä nyt sillä lailla mitään ihmeellisempää. Normaali peliin valmistava viikko. Ei liikaa hypetystä. Toki pelaajat tiedostaa, että pelataan Cupin voitosta.

Vielä ei ole selvillä, saako PSS loppuotteluun parhaan mahdollisen rosterin.

– Meillä on neljä pelaajaa vielä kysymysmerkkejä. Toivotaan, että huomenna saan hyviä uutisia siltä suunnalta harjoituksissa.

Vahvasta runkosarjasta huolimatta porvoolaisten otteet eivät ole juuri viime aikoina vakuuttaneet. Joukkue saalisti viimeisestä kolmesta ottelustaan vain kolme pistettä.

– Ikinä ei pidä mennä loukkien taakse, mutta fakta on se, että meillä on vähemmän maajoukkuepelaajia ja kokeneita pelaajia, jotka kantaa joukkuetta kuin muilla kärkijoukkueilla. Meillä on vain yksi maajoukkuepelaaja (Ella Sundström). Se vaikuttaa treenien tasoon.

– Vuoden vaihteen jälkeen Annina Levälampi lähti armeijaan ja on ollut vähemmän paikalla. Kyllä se vaikuttaa hemmetin paljon, valmentaja harmittelee.

TEHO Sport Suomen Cupin finaali EräViikingit-PSS alkaa lauantaina klo 13.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudusta.

Jesse Happonen

TPS ja Haka Ykkösen kärkiottelussa! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!