Salibandyn viikonlopun maaottelutapahtuma Espoossa alkoi sinikeltaisissa merkeissä, kun Ruotsin U19-maajoukkue löi suomalaiset ikätoverinsa peräti 11-2. Ruotsi rakensi ratkaisevan eron heti avauserässä, jonka se vei murskaavasti 6-0. Joukkueet valmistautuvat toukokuussa Kanadan Halifaxissa pelattavaan nuorten MM-turnaukseen.

Ruotsi iski avausmaalinsa ottelun neljännellä minuutilla eikä edes Suomen aikalisä tilanteessa 0-2 padonnut hyökyä. Korkealla prässillään Suomen sen omaan päätyyn ahdistanut Ruotsi osui avauserässä sekä ylivoimalla että rangaistuslaukauksesta, ja toiseen erään Nemo Sipilä asteli Suomen maalille kovin yksin jätetyn Oskar Fäldenin sijaan. Toisessa erässä peli tasaantui Ruotsin hiukan kevennettyä painetta, ja tilanteessa 0-8 Suomikin pääsi maalien makuun. Jasper Juuti sijoitti kavennuksen matalalla laukauksella takakulmaan, ja Kaapo Siekkinen iski ylivoimalla perään toisen osuman. Suomen molemmat maalit syötti Samuli Huppunen. Päätösjaksolla Ruotsi taituroi pallon vielä kolmesti Suomen verkkoon, ja viimeiset kavennusmahdollisuudet hiipuivat Konsta Haukkalan korkeasta mailasta saamaan viiden minuutin jäähyyn.

– Leirillä oli juuri käyty läpi Ruotsin korkea prässi ja miten sitä vastaan pelataan, mutta se tempo ei sitten kuitenkaan ollut selkärangassa, Suomen päävalmentaja Atte Juuti mietti.

– Sitten kun vastustaja teki alkuun kolme maalia, alettiin jännittää ja miettiä liikaa. Ensimmäisen erän jälkeen puhuttiin, että aloitetaan uusi peli ja toisessa ja kolmannessa erässähän jo päästiinkin alta pois, päävalmentaja sanoi.

– Mutta kovia pelimiehiä on kieltämättä vastustajalla.

Joukkueet kohtaavat lauantaina uudelleen samassa kaukalossa.

Lähde: Salibandyliiton tiedote