Miesten Salibandyliigassa pelaava SB Welhot aloitti avoimen valmentajahaun sen jälkeen, kun jatkosopimusneuvottelut päävalmentaja Janne Kainulaisen kanssa päättyivät tuloksettomina. Uuden valmentajan haku on ollut päällä reilut pari viikkoa. Kuopiolaisten toiminnanjohtaja Panu Lappi kertoo, että hakemuksia on tullut.

– Joitakin. Ainahan niitä nimiä on esillä, mutta en pysty niistä vielä sen enempää sanomaan, Lappi toteaa SuomiUrheilulle.

– Haku kestää vielä 17. päivä asti ja ensi maanantaina hallituksella on sitten palaveri. Ratkaisuja tehdään niiden hakemusten myötä tai sitten jatketaan hakua. Asia on niin sanotusti porisemassa, Lappi jatkaa.

Hän ei ole kuitenkaan itse yksin päättämässä, kuka päävalmentajan valtaistuimelle istuu.

– Välitän ne vain eteenpäin puheenjohtajalle.

Sattumaa tai ei, kuopiolaiset ovat pelanneet tuloksellisesti huomattavasti paremmin sen jälkeen, kun seurassa hyvää työtä tehnyt Kainulainen ilmoitti lähdöstään. Viimeisestä viidestä ottelusta Welhot on voittanut peräti neljä.

– Miten tuon nyt sanoisi. Pitkin kautta meillä on ollut hyviä pelejä, mutta nyt niitä on kääntynyt omaksi eduksi. Alkukaudesta usein se viimeinen rypistys kääntyi väärään suuntaan.

Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukossa kymmenentenä. Matkaa alaspäin putoamispeleihin on neljä pistettä ja ylöspäin pudotuspeleihin kuusi pistettä. Kuopiolaisilla runkosarjaotteluita on jäljellä vielä kolme. Toiminnanjohtajan mukaan seuralle olisi tärkeää uusia liigapaikka.

– Olemme se lippulaiva johon juniorit ja katsojat suuntaa katseensa. Kyllä liigapaikka näyttää toiminnalle suunnan, Lappi sanoo.

Welhojen seuraava ottelu on sunnuntaina, kun OLS isännöi joukkuetta Oulussa. OLS on juuri se seura, joka kärkkyy sijalla 12 putoamispeliviivan alapuolella. Edessä on siis sanalla sanoen tärkeä ottelu.

– Kyllä varmasti jonkun verran pisteitä vielä tarvitsemme, että sarjapaikan klaaraamme. Se on klassinen kuuden pisteen peli, Lappi toteaa.

Tänään keskiviikkona miesten Salibandyliiga jatkuu kahden ottelun voimin, kun Happee isännöi Indiansia ja TPS matkaa Oilersin vieraaksi.

Jesse Happonen