Los Angeles Rams ja New England Patriots kohtaavat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattavassa järjestyksessään 53. Super Bowlissa Atlantassa.

Nuorella ja nälkäisellä tähtisikermällä kokeneen ja kaiken voittaneen Patriotsin haastava Rams on Atlantassa uuden tilanteen edessä sen joutuessa ennennäkemättömään painekattilaan. Kokemus sekä pelinrakentaja Tom Bradyn maagiset otteet pudotuspeleissä ovatkin kääntäneet ennakkosuosikin kelkan viikon mittaan Patriotsin suuntaan.

NFL-asiantuntija Mikko Koikkalainen uskoo Unibetin NFL Green Zone -podcastin kattavassa Super Bowl -ennakkojaksossa 41-vuotiaan Bradyn kääntävän ottelun Patriotsille ja nappaavan samalla jo kuudennen Super Bowl -voittonsa.

– Miten Patriots lähtee puolustamaan Ramsia vastaan? (Konferenssifinaalissa) Kansas City Chiefsiä vastaan he pelasivat lähes yksinomaan miespuolustusta ja blitzasivat paljon. Rams-valmentaja Sean McVay käyttää paljon muodostelmia saadakseen hyökkääjät vapaaksi. Miten McVay saa hyökkääjät vapaaksi ja miten kiinniottajien tekniikka riittää tiukassa miesvartioinnissa. Ramsin tie voittoon kulkee sen kautta, että keskushyökkääjä Todd Gurley pystyy olemaan iso ase myös heittopeleissä.

– Patriotsin hyökkäyksen isot pelit tulee hyvin usein juoksuhämäyksen jälkeen heittoa pelatessa. Rams on toisaalta ollut hyvä puolustamaan juuri tämän kaltaisia tilanteita. Patriotsin hyökkäyspeli vaikeutuu huomattavasti, jollei se saa ollenkaan isoja pelejä, Koikkalainen muistuttaa nostaen samalla esille Patriotsin keskushyökkääjäkolmikon monipuolisuuden.

– Ramsilla on enemmän staravoimaa, enemmän puhtaita tähtipelaajia. Ramsia pidettiin suurempana suosikkina kauden alla. Heille tuli se aalto, joka vei ainakin itseltäni intoa olla heidän kelkassaan. Toisaalta Patriotsilla se aalto oli vielä pahempi. En silti tule enää ikinä veikkaamaan Tom Bradya vastaan, ihan sama kuinka isoja altavastaajia he ovat, Koikkalainen naulaa oman ennakkosuosikkinsa kauden huipennukseen.

Super Bowl -trilleri on nähtävissä kaikille viikonlopun ajan maksuttoman Viasat-kanavapaketin kautta. Suomenkielinen ennakkostudio starttaa sunnuntain puolella kello 23.30. Tositoimiin päästään maanantain puolella kello 1.30, kun NFL-kauden huipentama Super Bowl LIII potkaistaan käyntiin.