Tapio Nirkko palasi Miamin maailmancupissa Finnjolla-luokan kärkipaikalle ja Oskari Muhonen nousi saman luokan kokonaistilanteessa viidenneksi.
– Ensimmäisessä lähdössä olin kärjessä alusta asti ja pääsin kolmantena maaliin. Toisessa lähdössä starttini oli katastrofi enkä päässyt oikein nousemaan. Kokonaistulosten kannalta myös muutama muu kärkityyppi kompuroi, joten peli on sinänsä auki. Olen vielä piikkipaikalla, Nirkko kertoi.
– Oli kevyt itätuuli ja aika vaikeat olosuhteet; paljon paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Ensimmäinen lähtö oli minulta tosi hyvä. Toisessa alku oli huono, mutta sain pelastettua paljon lähdön aikana ja olin seitsemäs maalissa. Hyvä päivä takana, Muhonen kommentoi.
Kaarle Tapper on Laser standardissa yhdeksäntenä, Monika Mikkola Laser radialissa 11:ntenä ja Tuula Tenkanen 18:ntena. Sekä Finn- että Laser-luokissa kilpailu jatkuu tänään vähintään kahden lähdön merkeissä ja huipentuu sunnuntain mitalilähtöihin.
Suomen 49er FX- ja Nacra 17 -venekunnat eivät yltäneet lauantain mitalilähtöihin. Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät regatan kuitenkin hyvään nousuun ja 14:nteen sijaan.
– Meillä on hyvä kisa takana, eikä mitalilähtöpaikkakaan jäänyt paljosta kiiinni. Kehityimme vauhdissa kisan aikana ja pääsimme sen myötä käyttämään paremmin omia reittivalintojamme. Opimme jo viikossa paljon uudelta valmentajaltamme Dave Mannilta, Mikaela Wulff iloitsi.
Sinem Kurtbay ja Kalle Bask suuntasivat Nacra 17 -regattaan vähäisin tulosodotuksin, sillä tiimi ehti harjoitella yhdessä vain muutaman päivän ennen kilpailun alkua. Bask tuurasi kilpailussa loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaa Janne Järvistä.
Maajoukkuetulokset, Miamin maailmancup:
Tapio Nirkko, Finnjolla: 1. (3., 16.)
Oskari Muhonen, Finnjolla: 5. (4., 7.)
Kaarle Tapper, Laser standard: 9. (11., 24.)
Monika Mikkola, Laser radial: 11. (12., 28., 38.)
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 14. (6., 20., 27.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: 18. (25., 22., 12.)
Sinem Kurtbay/Kalle Bask, Nacra17: 25. (21., BFD, 19., 18.)
Lähde: SPV:n tiedote