Uransa jatkoa pohtiva konkaripakki paljastaa: Happeen kausi ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista – ”Treeneissä oli huono tekemisen taso”

© Kuva: Juha Tamminen
Luton kohtaa Wayne Rooneyn Derbyn! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Happee taistelee miesten Salibandyliigan runkosarjan viimeisillä kierroksilla tärkeistä pisteistä. Kaiken mennessä nappiin viidentenä olevat jyväskyläläiset voivat nousta sarjataulukossa vielä jopa kakkospaikalle. Joukkueen 33-vuotias puolustaja Jaska Kunelius kertoo, että Happeella oli muutama viikko sitten joukkueen sisäisessä toiminnassa hieman vaikeuksia.

– Välillä meillä meni tosi huonosti. Treeneissä oli huono tekemisen taso, joka heijastui sitten peleihin. Me olemme kiukkuilleet siitä toisillemme, Kunelius paljastaa SuomiUrheilulle.

Kuneliuksen mielestä kyseinen tyyli on puhdistanut pöytää.

– Välillä pitää potkia perseelle, ettei mukavoiduta. Ihan aina ei olla menty sata lasissa.

Viimeisestä neljästä ottelusta vain viimeisin on tyydyttänyt kokenutta puolustajaa.

– KrP-pelissä kamppailtiin ja taisteltiin täysiä niin kuin kuuluu.

Ongelmat on Kuneliuksen mukaan kuitenkin nyt selätetty ja katseita on käännetty pikkuhiljaa kohti kevään pudotuspelejä.

– Ehdottomasti. Sehän tässä joukkueessa on monesti ollut myös ongelma, että se ajatus siirtyy liian nopeasti kevääseen. Runkosarjassa pitäisi tehdä mahdollisimman suotuisat lähtökohdat niihin pudotuspeleihin.

Tänään keskiviikkona Happee isännöi Westend Indiansia, joka on noussut vahvojen alkuvuoden otteiden myötä sarjataulukossa kahdeksanneksi. Pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain taisteleva joukkue ei ole Happeelle välttämättä vastus helpoimmasta päästä.

– Ollaan puhuttu sählykavereitten kanssa, mitkä joukkueet toteuttaa eniten pelitapaansa. Welhot ja Indians ovat ne niistä joukkueista, joilla se materiaali ei ole välttämättä kovin. Tuntuu, että heillä valmennuksen ja pelaajien välinen suhde on priimaa. Tehdään sovittuja juttuja ja jos tietyt pelilliset ajoitukset osuu kohdalle, sieltä tulee helvetin vaikea vastus, puolustaja ennakoi.

Kunelius oikeastaan toivoo, että edessä on hankala ottelu.

– Pitkät puolustuspään myllyt käy. Niissä pitää olla vain nöyriä. Paskaduunista pitää myös nauttia. Lähinnä toivon, että ottelu ei olisi meille pelillisesti nihkeä.

Kunelius pelaa Happeen liigajoukkueessa yhdettätoista kauttaan. Hän on voittanut hirvipaitojen riveissä SM-kultaa, kahdesti SM-hopeaa ja kertaalleen SM-pronssia. Toimittaja rohkaistuu kysymään konkarin tulevaisuuden suunnitelmista.

– Hankala vastata siihen mitään yhtä selkeätä vastausta. Hyvin todennäköisesti tämä on viimeinen vuosi tällä tasolla. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ja päätös tulee olemaan monen asian summa. Rakkaus urheiluun, lajiin ja joukkueeseen ei ole kuitenkaan kuollut, luokan- ja liikunnanopettajana työskentelevä pakki pohtii.

Happeen ja Indiansin välinen taisto otellaan keskiviikkona klo 18.30 alkaen.

Jesse Happonen

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Luton kohtaa Wayne Rooneyn Derbyn! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!