Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalin keskiössä olleet itävaltalaiset hiihtäjät Max Hauke ja Dominik Baldauf ovat kertoneet Kronen-Zeitung -lehden yhteishaastattelussa, miten Sotshin olympialaisissa kärynnyt Johannes Dürr johdatti heidät dopingin maailmaan.

– Olimme Dürrin kanssa molemmat töissä tullissa Wienissä. Puhuimme siellä maastohiihdosta ja siitä, että minun ja Maxin kehitys oli hidastunut. Dürr sanoi, että ilman dopingia on mahdoton päästä huipulle ja hänen lääkäri voisi auttaa meitä tavotteissamme. Se oli alku turmiollemme, miehet kertovat.

– Kaikki oli erittäin ammattimaisesti organisoitu. Pidimme yhteyttä lääkäriin ja hänen tiimiinsä prepaid-puhelimilla ja kun tarvitsimme verensiirron, naapurihotellissa oli ihminen, joka pisti neulan käsivarteemme, Hauke paljasti.

Dürrin paljastukset johtivat viime viikon jättimäiseen dopingratsian alkamiseen MM-Seefeldissä. Hän kertoi myös ruotsalaislehti Expressenille käyttäneensä epoa ja selvinneensä dopingtestistä silti 14 kertaa puhtain paperein.