Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen haluaa nousta maastohiihdon suurten nimien joukkoon myös Holmenkollenilla.

Niskanen haki Seefeldin MM-hiihdoista palkintokaappiinsa täytettä 15 kilometrin perinteisen kilpailun pronssista. Hän ei osallistunut päätöskisaan 50 kilometrille vapaalla hiihtotavalla, vaan keskittyi Oslossa lauantaina kisattavaan maailmancupin kuninkuusmatkan kisaan perinteisellä tyylillä.

– Holmenkollenin 50 kilometriä on ainut MC:n osakilpailu, jonka voittajat muistetaan varmasti. Viimeinen suomalainen voittaja on Harri Kirvesniemi vuodelta 2000. Oma paras sijoitukseni on toissavuodelta, jolloin olin toinen, Niskanen toteaa terveyspalveluyritys Mehiläisen blogissaan.

Niskanen on tällä kaudella noussut kolme kertaa maailmancupin kisoissa palkintopallille. Hän voitti 15 kilometriä perinteisellä Otepäässä ja sijoittui samalla matkalla toiseksi MM-kisojen alla Italian Cognessa. Salpausselän kisoissa Niskanen oli parisprintin kolmas Ristomatti Hakolan kanssa.

– Kyseinen kilpailu on itselleni selkeästi tärkein yksittäinen MC-startti tällä kaudella. Tavoitteenani on voitto ja päästä kättelemään Norjan kuningasta, Niskanen linjaa.

Lähde: Mehiläisen blogi.