Seefeldin MM-kisoissa alkanut dopingskandaali on saanut jälleen uuden käänteen, kun ex-hiihtäjä Johannes Dürr on pidätetty tapaukseen liittyen.

Dürrin paljastukset johtivat viime viikon jättimäiseen dopingratsian alkamiseen MM-Seefeldissä. Hän kertoi myös ruotsalaislehti Expressenille käyttäneensä epoa ja selvinneensä dopingtestistä silti 14 kertaa puhtain paperein.

Itävaltalaisen Kronen Zeitungin mukaan Seefeldin MM-kisojen poliisratsiassa veridopingista narahtaneet Max Hauke ja Dominik Baldauf olisivat kertoneet viranomaisille, että Dürr olisi toiminut heidän yhteysmiehenään dopingpiireihin.

Itävaltalaiskaksikon lisäksi virolaiset Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp sekä kazakstanilainen Aleksei Poltoranin kaikki myönsivät veridopingin käytön.

Lisäksi kaksi itävaltalaista pyöräilijää, Stefan Denifl ja Georg Preidler ovat kertoneet dopingin käytöstä hiihtoratsian jälkeen.

Itävallassa dopingin käyttäminen on rikos, josta voi usean vuoden vankeustuomion. Dürrin kiinniotto merkitsee jatkoa viikon verran jatkuneelle dopingpaljastusten sarjalle.