Joensuun Mailan kultajuhlista tutut Pojun Esson baariin -kappaleen sanat kaikuivat Kuopio-hallissa miesten Halli-SM-loppuottelun päätteeksi. Syksyn mestari oli tiukilla lauantain välieräottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan, mutta finaalissa nähtiin pienistä marginaaleista huolimatta ehjä ja tasapainoinen esitys. Joensuu kukisti Vimpelin Vedon 0-1 (2-4, 3-3) ja juhlii seurahistoriansa kolmatta hallimestaruutta.

Ottelun alku oli tyrmäävä. Joensuun Juha Puhtimäki, Aleksi Rautiainen ja Konsta Kettunen iskivät taululle tylyt 0-3-johtolukemat heti ensimmäisen aloittavalla. Vimpeli pääsi paremmin peliin mukaan jakson edetessä. Kotiutuksiin olisi kuitenkin tarvittu lisää laatua, eikä onnikaan ollut joukkueen puolella. Perttu Ruuskan kolmosrajan läpilyönti pomppasi sopivasti hallirakenteista ja hienoa iskua seurasi niukka palo kotipesään.

– Liikaa päästimme vastustajan edelle. Aika paljon teimme sisällä merkkivirheitä, jotka söivät peliämme, kuopiolaisyleisön suosikki, urallaan kuusi kautta Kuopiossa pelannut Vimpelin Sami Haapakoski sanoi.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen toisinto. Joensuu ampaisi ensimmäisessä vuoroparissa kolmen juoksun karkumatkalle ja Vimpeli lähti kuromaan johtoa kiinni. Tällä kertaa se onnistui ja jo toisessa sisävuorossa tilanne tasoittui 3-3:een.

– Jos tuollaisen arsenaalin joukkueelle jotain antaa, se varmasti sen ottaa, Joensuun pelinjohtaja Juhani Lehtimäki kehui vastustajaansa.

Vimpeli ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään palotonta tilannetta, vaan Joensuu tilkitsi ulkokenttänsä kreivin aikaan.

Jakson lopussa molemmille joukkueille tarjottiin paikkaa aloitteen tekemiseen, mutta lopulta kumpikaan ei siihen tarttunut. Joensuu ei tarvinnut neljännen tasoittavaa vuoroa, sillä tasatulos riitti mestaruuteen.

– Paikkoja oli, mutta tällä kertaa niistä ei tehty. Aina näitä on helppo spekuloida jälkikäteen, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä muistutti.

Viime syksynä Joensuussa juhlittiin ikimuistoista ja kautta aikain ensimmäistä kesäkauden Suomen mestaruutta.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote