SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen taustoittaa Suplan uudessa Salibandyliigoihin keskittyvässä Läpiajo-podcastissa suomalaisen huippusalibandyn nykytilaa.

Salibandy on Suomessa vahvassa nosteessa, jota ovat avittamassa kaksi perättäistä miesten maailmanmestaruutta. Salibandyliigan profiilia on nostanut lajilegenda Mika Kohosen kotikonnuille Jyväskylän Happeen paitaan.

Toimitusjohtaja Nurminen iloitsee päättyneen runkosarjan tasaisuudesta. Kolmen viime kauden mestari Classic vei jälleen runkosarjan nimiinsä selvällä erolla, mutta sen takana haastajat kävivät tiukkaa taistelua paremmista asemista pudotuspeleihin.

– Ottelut eivät olleet niin ennalta arvattavia. Voimasuhteet eri joukkueiden välillä ovat tasoittuneet. Joukkueet alkavat oppia puolustamaan tiiviimmin, maalinteko on haastavampaa ja hankalampaa. Pelaajien urheilullinen taso kasvaa ja pelaajia alkaa riittää useampaan joukkueeseen. Se on tämän lajin kehityksen tulosta. Uskoisin, että tulevina vuosina tasoerot joukkueiden välillä pienenevät entisestään, Nurminen kertoi Läpiajo-podcastissa.

Tasaisuudesta kertoo omaa kieltään myös se, että torstaina käynnistyviin puolivälieriin runkosarjan voittaja Classic eikä kakkonen SPV eivät valinneet vastustajakseen runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunutta Nokian KrP:tä. Toimitusjohtaja Nurminen näkee kehityksen suurimmat syyt urheilullisella puolella.

– Urheilu on kehittynyt kovasti ja pelaajat sen myötä. Tämä on seurausta siitä, että valmentajat on meillä aivan maailman huippuluokkaa. On fysiikkavalmentajia, on pelillisisä valmentajia, taktisia valmentajia ja henkisiä valmentajia. Tämä valmennuksellinen osaaminen on viety meillä todella pitkälle ja uskon, että olemme siinä maailman parhaita tällä hetkellä. Ruotsikin tulee perässä, Nurminen toteaa.

– Seuraorganisaatiotkin ovat nekin kehittyneet, mutta eivät siinä samassa suhteessa. Siinä meillä on vielä vähän enemmän tekemistä, Nurminen muistuttaa.

Kuuntele Läpiajo-podcast kokonaisuudessaan Suplassa