Skotlantilainen parapyöräilijä Hannah Dines on paljastanut, kuinka vuosia jatkunut harjoittelu aiheutti vakavia vammoja hänen alapäähänsä.

Rion paralympialaisissa viidenneksi sijoittunut Dines kirjoitti The Guardianin artikkelissa tarvinneensa leikkaushoitoa.

Kipu sukupuolielimissä alkoi olla niin sietämätöntä, että Dines ei voinut enää pitkittää asiaa. Hän meni näyttämään alapäätään plastiikkakirurgille.

25-vuotiaan sukupuolielimissä oli paksu ja kova rasvakasvain. Yleensä vastaava on merkki syövästä, mutta Dinesin tapauksessa se oli kehittynyt suojaamaan hankaavalta satulalta.

– Alapääni oli kuin turvonnut helvetti, jossa on reikä, nainen kuvaili itseään.

Dines toivoo, että jatkossa kehitettäisiin myös naisten satuloita. Satulat on suunniteltu miehille, vaikka naiset kärsivät huonoista satuloista miehiä enemmän.

– Miehet voivat siirtää elimensä vain pois tieltä, mutta naispyöräilijät istuvat suoraan niiden päällä.

Consulting Room

@Consulting_Room
NEWS: ‘I had a huge swelling’: why my life as a female cyclist led to vulva surgery. There needs to be serious, urgent research into better saddles for female cyclists says Hannah Dines who's endured years of pain & swelling caused by friction as she rides buff.ly/2UgBajs