Suomen liikkuvan maalin miehet jatkoivat eilen alkaneita mitalijuhliaan Kroatian Osijekissa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa. Krister Holmberg voitti tänään sekajuoksujen EM-kultaa ja Suomi sai joukkuehopeaa. Suomi sijoittui poikien ja tyttöjen ilmakiväärin parikilpailussa 16:nneksi.

Suomea edusti miesten 10m liikkuvan maalin sekajuoksuissa sama kolmikko kuin eilen normaalijuoksuissa: Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Suomen EM-joukkueen todellinen konkari, jokaisiin ilma-aseiden EM-kisoihin jo vuodesta 1992 lähtien osallistunut Holmberg, 46, teki todellisen huippusuorituksen ja nappasi Euroopan mestaruuden. Edellisen kerran hän juhli EM-kultaa vuonna 2014 Moskovassa järjestetyissä kisoissa. Laji oli myös tuolloin sekajuoksut.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Holmberg voitti nyt EM-kultaa samalla tuloksella kuin Tomi-Pekka Heikkilä viime syyskuussa Etelä-Koreassa MM-kultaa.

Holmberg nakutti taululle parhaan tuloksensa useaan vuoteen: 388 (191+197). Kun Tshekin Bedrich Jonas ampui kolmanneksi viimeisellä laukauksellaan ysin, oli Holmbergin vuoro juhlia. Eroa miesten välillä oli lopulta kolme pistettä.

– Kyllä mestaruus aina maistuu hyvältä! Sarjat pysyivät tänään hyvin kasassa toisin kuin eilen, Holmberg sanoi ja viittasi normaalijuoksuihin, joissa hän sijoittui 12:nneksi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto