Tunnettu urheilulääkäri Harri Hakkarainen on saanut osittain lääkärinlupansa takaisin, mutta hänen toimintaansa rajoitetaan.

Luvan palauttamisesta päätti Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, joka epäsi Hakkaraiselta lääkärinoikeudet väliaikaisesti kesäkuussa 2018.

Valviran valvontaryhmän päällikkö Kirsi Liukkonen taustoitti asiaa Ylellä.

– Hakkaraisen ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu siten, että hän saa toimia lääkärinä ainoastaan palvelussuhteessa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikössä. Rajoituksena on myös, että hänen on oltava toisen lääkärin johdon ja valvonnan alaisena. Hänellä ei ole myöskään oikeutta määrätä pääosin keskushermostoon vaikuttavia PKV-lääkkeitä, testosteronia tai lääkkeitä, joita voidaan käyttää huumausaineina, Liukkonen kertoi.

Hakkarainen kertoi, että hänen selkänsä on operoitu kaksi kertaa ja se on vaikuttanut hänen oikean jalkansa osittaiseen halvaukseen. Hän myönsi tästä johtuen määränneensä lääkkeitä itselleen.

– Olin itse aiheuttanut työkuorman ja yritin hoitaa tyhmyyttäni vaivani itse. Syyllistyin harkitsemattomaan tekoon määrätessäni reseptilääkkeitä omaan käyttööni, hän kertoi Ylelle.