Lentopallon miesten hallitseva Suomen mestari VaLePa voitti miesten lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä välierässä Savo Volleyn puhtaasti 3-0. VaLePa oli puolivälierissä yllättävänkin kovilla Kokkolan Tiikereitä vastaan, mikä on auttanut joukkueen passarin Mikko Eskon mukaan valmistautumista välieriin.

– Meillä on ollut tällä kaudella enemmän haasteita loukkaantumisten takia. Parilla aiemmalla kaudella niitä ei ole ollut. Viime kaudellakin puolivälieräsarja oli samanlainen, kuin nyt Tiikereitä vastaan. Kohtasimme Ducksin, joka antoi meille pudotuspelien kovimman vastuksen. Johdimme sarjaa 2-0, sitten hävisimme kotona 2-3, ja neljäs peli meni 3-2 meille. Se oli sellainen herätys meille, että välierät ja finaalit menivät sitten 4-0 ja 4-0 helposti meille, mutta hyvällä pelillä ja ansaitusti. Hyvä, että hereillä täytyy olla, Esko sanoo Suplan Palloralli-podcastissa.

Välieräsarja jatkuu tiistai-iltana. VaLePan pelilliset asiat on Eskon mielestä varsin kohdallaan.

– Savo Volleyn pelaamisessa on muutama asia, jotka toistuvat, ja joita on löydetty. Eihän niitä tarvitse olla kuin muutama, niin saamme hyvää pohjaa omalle pelaamiselle. Meidän ei tarvitse muuttaa hirveästi omaa pelaamista. Pidämme saman fokuksen ja aggressiivisuuden, niin hyvä siitä tulee, hän sanoo.

Toinen välierä Savo Volley-VaLePa nähdään Ruudussa tiistaina kello 18.20 suorana lähetyksenä.

Palloralli-podcastin uusin jakso on kuunneltavissa Suplassa.