Leijona Futsal (Akaa) oli selvittänyt tiensä Futsal-Liigan finaaleihin jo lauantaina kaatamalla espoolaisen Golden Futsal Teamin kolmannen kerran. Sunnuntaina oli Kampuksen Dynamon vuoro juhlia finaalipaikkaa, kun jyväskyläläiset onnistuivat voittamaan Somerolla SoVon neljännessä välierässä maalein 1–7 (1–2). KaDy vei välieräsarjan nimiinsä voitoin 3–1. Näin ollen Liigan finaaleissa nähdään viime kevään toisinto KaDy – Leijona. Vuosi sitten KaDy voitti Suomen mestaruuden voitoin 3–1; tälle keväälle ennakoidaan hyvin tasaista sarjaa.
Neljäs ottelu eteni aluksi KaDyn käsikirjoituksen mukaan, joskin SoVon ykkösketju Valdrin SeferiArber IstrefiMergim BushiGezim Voca väläytteli vaarallisuuttaan. Newton Jr. vei Dynamon 0–1-johtoon, mutta SoVo tasoitti, kun Joonas Manzo lähetti nollakulmasta KaDy-luukulle kovan pallon, jonka KaDy-puolustus ohjasi omiin. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa, kun KaDyn kapteeni Mikko Kytölä päätti nopean hyökkäyksen alakulmalaukaukseen.
Toisen puoliajan ensimmäiset 10 minuuttia SoVo jahtasi kaikin voimin tasoitusmaalia, mutta KaDy onnistui puolustamaan SoVon hyökkäykset vaarattomiksi. Viimeisen 10 minuutin aikana SoVo väsähti ja KaDy sai pallorallinsa pyörimään. Tuloksena oli ensin David Parenten komea 1–3-maali ja perään nopeaan tahtiin neljä lisämaalia SoVon epäonnistuessa takaa-ajossaan. Mikko Kytölä viimeisteli hattutempun.
Lähde: Tiedote