Keihäänheiton maailmanmestari Kimmo Kinnunen kommentoi Ilta-Sanomissa ensimmäistä kertaa julkisuudessa helmikuussa kuolleen veljensä Jarkon kohtaloa.

Junioritasolla useita Suomen mestaruuksia voittaneen Jarkko Kinnunen kuoli vain 48 vuoden iässä nopeasti edenneeseen sairauteen. Vuoden 1991 maailmanmestari Kimmo Kinnunen paljastaa sairauden karun taustan.

– ”Jakke” kuoli pitkäaikaisen alkoholismin aiheuttamiin sisäelinvaurioihin. Maksa ja munuaiset olivat tuhoutuneet. Viina vei rakkaan pikkuveljeni, Kimmo Kinnunen kertoo Ilta-Sanomille.

Jarkko Kinnuselta jäi jälkikasvuksi tyttö ja poika, jotka ovat jo nuoria aikuisia. Kimmo Kinnunen kertoo pikkuveljensä taistelleen alkoholiongelmansa kanssa pitkään, vaikka välillä mukaan mahtui myös raitistumisyrityksiä.

- Jaken elämässä moni pikkuasia meni päin helvettiä, ja kaikesta siitä kasvoi vähitellen mielettömän raskas taakka.

Oman osansa vaikeuksiin toivat myös perhesuhteet. Veljesten isä Jorma Kinnunen voitti aikanaan olympiahopeaa keihäänheitossa Mexico Cityn olympialaisissa 1968 ja heitti seuraavana vuonna ME-tuloksen 92,70 metriä.

- On myös yleistä tietoa, että jos oma suhteeni isäämme on ollut erittäin vaikea, niin Jarkolle se oli jos mahdollista vielä vaikeampi. Ihan mahdotonta. Heidän välilleen jäi valtava määrä selvittämättömiä asioita, Kimmo Kinnunen harmittelee.

Jarkko Kinnunen saatetaan haudan lepoon tänään perjantaina.

Linkki Ilta-Sanomien juttuun