Käsipallon miesten SM-liigan välieräjoukkueet ovat selvillä tiukkojen puolivälierien jälkeen ja välierien ensimmäiset ottelut pelataan jo maanantaina 29.4.

Molemmat puolivälieräsarjat venyivät ratkaisevaan viidenteen otteluun ja lopulta alemmasta jatkosarjasta pudotuspeleihin ponnistaneet SIF ja HIFK raivasivat tiensä jatkoon pudottamalla GrIFK:n ja BK-46:n.

– Puolivälierät olivat erinomaista käsipalloa ja tarjosivat tiukkoja otteluita. Yleisökeskiarvo nousi puolivälierissä jo pitkälti yli 400:n ja useammassa ottelussa katsojia oli yli 600. Tämä kertoo kiinnostuksesta seurajoukkuekäsipalloa kohtaan, Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen iloitsee.

Välierissä ylemmän jatkosarjan voittaja ja hallitseva mestari Cocks kohtaa HIFK:n ja ylemmän jatkosarjan kakkonen Dicken saa vastaansa SIF:n. Välierät aloitetaan Cocksin ja Dickenin kotiotteluilla ja finaaliin pääsee kolmella voitolla.

Vahvan kauden myös eurocupeissa pelanneet Cocks ja Dicken lähtevät välieriin suosikkeina, mutta SIF ja HIFK osoittivat venymiskykyä puolivälierissä ja pääsevät välieräsarjoihin ainakin hyvällä ottelutuntumalla.

– Tauon jälkeen on haaste lähteä pelaamaan. Tuntuu vähän kuin kausi alkaisi uudestaan. Olemme keskittyneet nyt täysin omaan tekemiseen, emmekä miettineet sen enempää kuka lopulta tulee vastaan, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg toteaa.

– Viime vuonna välierät osoittivat jo ettemme voi aliarvioida ketään. En sanoisi että meillä on paineita, mutta olemme valmiita kovaan vastukseen. Vastassa on enää hyviä joukkueita ja Dicken erityisesti on ollut vahva tällä kaudella, eivätkä he voittaneet meitäkin sattumalta runkosarjassa, muistuttaa puolestaan Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote