Keihäänheittäjät saavat huippuseuraa Joensuuhun – ”Asiat rakentuvat pikkuhiljaa”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Naispika-aitureille, kolmiloikkaaja Simo Lipsaselle, Topi Raitaselle ja monille muille kotimaisen yleisurheilun kärkinimille on rakentumassa tasokkaita kilpailuja kesällä käytävässä Motonet GP -sarjassa.

Joensuun Motonet GP 24. heinäkuuta on Euroopan yleisurheiluliiton Classic-sarjan kilpailu, joten varsinaisia A-lajeja ei ole, palkintorahat ovat kaikissa lajeissa viidelle parhaalle 1000, 600, 400, 300 ja 200 euroa.

– Kisaan on vielä sen verran aikaa, että asiat rakentuvat pikkuhiljaa kesän lähestyessä. Lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset. Lähtökohtaisesti jokaiseen lajiin halutaan tasokas kattaus, jota osaltaan avittaa palkintorahojen tasapuolisuus. Toinen tärkeä teema on paikallisuus, vaikka EA:n Classic-tason kisaa tehdäänkin, sanoo kilpailun pääsihteeri Tuomo Lehtinen.

Yksi kärkilajeista on naisten keihäs, jossa Joensuun Katajan Heidi Nokelainen on huippuseurassa. Mukana ovat ex-Euroopan mestari Tatsiana Haladovitsh sekä Etelä-Afrikan Sunette Viljoen ja Turkin Eda Tugsuz. Kaikkien ennätykset ovat 66-69 metriä välillä.

– Miesten 3000 metrille rakentuu Jukka Keskisalon kenttäennätystä 7.49,05 tavoitteleva juoksu Topi Raitasen ympärille. Naisten 3000 metrin esteisiin on Camilla Richardssonia ja Janica Raumaa ajatellen sovittu kaksi etiopialaista 9.30-tason juoksijaa sekä kaksi eurooppalaista alle 9.40:n viime kesänä juossutta urheilijaa, Lehtinen kertoo.

– Naisten pika-aitoihin on jo sovittu pari 12,80 tason ulkomaalaista juoksijaa. Mukaan halutaan myös koko kotimainen parhaimmisto. Simo Lipsanen saa vastaansa pari yli 17 metrin ennätyksen omaavaa veijaria. Miesten keihääseen rakennellaan tottakai hyvää kisaa. Viime kesän parhaita hetkiä oli naisten korkeuskisa, joka halutaan tietysti uusia, Lehtinen kertoo.

Motonet GP -sarja päättyy 18. elokuuta Espoossa. A-lajit Leppävaaran kentällä ovat naisten kolmiloikka ja miesten seiväs.

– Kristiina Mäkelän kanssa on jo keskusteltu ja hänelle haetaan hyvää vastusta. Seiväshyppääjät tykkäävät Leppävaaran hyppypaikasta. Paikalle tavoitellaan kotimaisia kärkinimiä ja heille tasokasta vastusta, kertoo kilpailun johtaja Harri Lammi.

Lähde: Urheiluliitto

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!