Lentopalloliiton hallitus nimesi helsinkiläisen Seppo Siika-ahon liiton uudeksi toimitusjohtajaksi kokouksessaan tiistai-iltana Helsingissä.

Siika-aho aloittaa toimitusjohtajana 1. toukokuuta. 49-vuotias Siika-aho on entinen maajoukkuepelaaja ja tällä hetkellä hän toimii helsinkiläisen PuMa-Volleyn puheenjohtajana ja juniorivalmentajana sekä Etelä-Suomen Lentopallon hallituksessa. Hän on ollut myös Lentopalloliiton hallituksessa 2006-2009 ja varapuheenjohtajana 2010.

Siika-aho tulee Lentopalloliiton palvelukseen Nets Oy:stä, jossa hän on toiminut kumppanimyynnin ja palvelukehityksen parissa.

– Tähän työhön Lentopalloliitossa minulla on iso intohimo. Sen ehkä huomasi parhaiten siitä, että mikään isokaan työpaikka ei ole jännittänyt minua näin paljon, Siika-aho kertoo.

– Oma työurani on ollut hyvin pitkä ja samalla tavallaan monimuotoinen koulutus tähän toimitusjohtajan tehtävään. Työssäni on usein ollut kyse muutosjohtamisesta ja toiminnan kehittämisestä. Olen tosi innoissani ja odottavin mielin tulevasta tehtävästä. Työuraltani löytyy paljon hyvin erilaisia asioita, joita pystyy hyödyntämään tässä työssä.

– Lentopalloliitossa on tapahtunut paljon henkilövaihdoksia lyhyessä ajassa. Tämä on nyt paikka, missä asioita voi miettiä tuoreella tavalla, mutta samaan aikaan täytyy pitää katse pallossa ja huolehtia siitä, että tärkeät asiat tulee hoidettua.

– En tietenkään voi vielä tietää liiton asioista paljon, mutta haluan keskustella kaikkien liiton ihmisten kanssa ja myös niiden kanssa, jotka ovat liitosta lähteneet.

– Työni virallinen alkamisaika on 1.5., mutta nykyinen työnantajani Nets ymmärtää tähän työhön ryhtymisen aikataulupaineet ja pystyn aloittamaan joustavasti jo ennen sitä tarttumalla ainakin tärkeimpiin asioihin, Siika-aho kertoo.

Faktaa
Syntynyt 8.12.1969
Seurat
Muhoksen Pallo-Salamat
Pieksämäen NMKY
Jyväskylän Metso-Lentis
131 SM-sarjan ottelua
41 maaottelua vuosina 93-94
EM-kisat Turku 1993
Maailmanliiga 1993

Lähde: Lentopalloliiton tiedote