Loistavaa! Suomeen hopeaa ja pronssia maailmancupista – ”Seuraavassa kisassa näytämme vielä upeammilta”

© Kuva: Getty Images

Joukkuevoimistelun maailmancupin toisen osakilpailun finaali käytiin 4.4. Singaporessa. Minetit (Tampereen Sisu) onnistui nostamaan pisteitään finaalissa päästen hopealle. OVO Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli pronssille.

Maailmancupin voitto meni tutulle venäläiselle Madonna-joukkueelle kokonaispistein 38,700. Minetit lähtivät finaaliin jaetulta kolmannelta sijalta, mutta onnistuivat finaalissa parantamaan suoritustaan ja nostamaan pisteitään voimistellen hopealle kokonaispistein 38,450. OVO Team sai pronssia kokonaispistein 38,400. Kaikki mitalistit olivat vain 0,3 pisteen päässä toisistaan.

– Tänään saatiin tehtyä vahva ja oman tasoinen suoritus, joka palkittiin korkeammilla pisteillä ja kilpailun toisella sijalla. Ollaan todella tyytyväisiä tämän päivän nousuun, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä! Iloitsee Minettien kapteeni Ella Ratilainen.

Aurora Kapanen, OVO Teamin kapteeni kommentoi suoritusta seuraavasti:

– Kokonaisuudessa tähän ksiaan voidaan olla ihan tyytyväisiä. Finaalin suorituksessa emme valitettavasti tällä kertaa pystyneet näyttämään parastamme, mutta fiilis matolla oli silti mahtava. Tästä on hyvä jatkaa kovaa työtä kotisalilla kohti seuraavia kisoja.

Challenge Cupissa kirkkaimmat mitalit menivät venäläisille. OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli pronssille kokonaispistein 37,450. Minetit Elite (Sport Club Vantaa/ Tampereen Sisu) sai kokonaispisteet 36,500 ja piti paikkansa kilpailun neljäntenä.

OVO Junior Teamin kapteenin Olivia Soinin kommentti:

– Kisan tavoitteena oli saada harkkatasoiset suoritukset ja siinä onnistuimme molempina päivinä. Nyt kotisalilla tehdään paljon töitä, jotta seuraavassa kisassa näytämme vielä upeammilta. Tavoitteena on nyt saada tiukkaa ja vahvaa joukkueena tekemistä näkyville.

 Joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola kommentoi myös Singaporen erityislaatuista kilpailua:

– Singaporen kilpailuissa oli ensimmäistä kertaa laaja Aasian puolen edustus. Joukkueita kilpailuissa oli Malesiasta, Japanista, Singaporesta ja Kazakstan on myös ensimmäistä kertaa saanut joukkueen Challenge Cupiin. Lajin kannalta on todella hyvä, että se on levinnyt näin vahvasti Aasiaan asti!

Lähde: Voimisteluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.