Oho! 29-vuotias suomalaisalppihiihtäjä päättää kilpaurheilu-uransa: ”Ei ole enää sitä paloa”

© Kuva: ZoomAgence
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Alppihiihtäjä Joonas Räsänen, 29, päättää kilpaurheilu-uransa. Räsäsen mukaan viime vuodet eivät ole olleet helppoja urheilumenestyksen kannalta, eikä kilpaurheilu tarjoa enää sitä paloa, mitä alppihiihdon maailman kärjen tavoittelu vaatii.

Helmikuussa Åren MM-kilpailuissa sattuneen käsivamman ja sitä seuranneen toipumisjakson myötä Räsäsen päätös lopettamisesta vahvistui.

– Näin hieman alle kolmekymppisenä koen, että minulla ei ole enää sitä paloa, mitä alppihiihdon maailman kärjen tavoittelu vaatii. Åren tapahtumien jälkeen olen myös antanut itselleni luvan avata silmäni kaikelle sille muulle, mitä alppihiihdon parissa toimiminen ja työskenteleminen minulle voi tarjota.

Aktiivisesti myös kilpauran rinnalla lajin parissa työskennellyt Räsänen aikoo jatkaa uraa alppihiihdon parissa. Räsäsen suunnitelmissa on siirtyä kotikaupunkiin Yhdysvaltojen Coloradoon, jossa aloittaa työt alppihiihdon valmentajana. Räsänen jatkaa myös perinteistä Räsä´s Spring Camp -alppihiihtoleiriä Suomessa.

– Olen saanut lajilta todella paljon ja nyt aktiiviuran päättymisen myötä on tullut aika antaa ja maksaa takaisin. Ensi viikolla 15.4. starttaa kotirinteilläni Levillä jo neljättä kertaa järjestettävä, nimeäni kantava Räsä´s Spring Camp -alppihiihtoleiri hieman alle sadan ilmoittautuneen lapsen ja nuoren parissa. Tulevan kesän suunnitelmissa siintää myös osittainen siirtyminen Yhdysvaltojen Coloradoon, jossa aloitan työt alppivalmennuksen parissa kesän jälkeen elokuussa.

Ski Sport Finland kiittää kaikista yhteisistä hetkistä kilpailurinteillä ja niiden ulkopuolella. SSF toivottaa menestystä ja myötätuulta uusiin haasteisiin.

Saavutukset urheilu-uralla: 

Alppihiihdon MM-Kilpailut:
– Vail / Beaver Creek, USA 2015
– St. Moritz, Sveitsi 2017
– Åre, Ruotsi 2019

Alppihiihdon maailmancup, 27 starttia
Alppihiihdon Eurooppa Cup, 66 starttia
Universiadit, Pozza di Fassa Italia, pujottelun voitto
FIS – kilpailut 2007 – 2019, 41 palkintosijaa

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!