Ranskan naisten lentopalloliigan pudotuspelit alkoivat keskiviikona sensaatiomaisesti, kun vain yksi runkosarjassa paremmin menestyneistä joukkueista otti voiton.

Kun Ranskassa välieräpaikka ratkeaa kahdella voitolla, niin runkosarjan voittaja Mulhouse, sen kakkonen RC Cannes (Michaela Madsen) ja nelonen Nantes (Kaisa Alanko) ovat jo lauantaina kaikki kotikentällään pakkovoiton edessä. Ja sama tilanne on myös sunnuntaina, edelleen toki kotikentällä, kun pelataan mahdolliset kolmannet puolivälieräpelit.

Puolivälierien ”suomalaisparissa” Daniela Öhmanin Beziers otti avausvoiton Kaisa Alangon Nantesista 3-1 (18-25, 25-23, 30-28, 25-16). Öhman teki 9/+6 ottaen kaksi torjuntaa, syöttäen yhden ässän ja hyökäten 6/12. Passari Alangon pistesaalis oli 5/+3 kolmella torjunnalla ryhditettynä. Erityisesti ex-mestaruusliigapelaaja Malina Terrell oli Nantesille vaikea pideltävä 26/+19 saaliillaan.

Michaela Madsen RC Cannes puolestaan hävisi runkosarjan seiskalle St-Raphaelille suorastaa rumin numeroin 0-3 (16-25, 22-25, 16-25). Madsen ei pelannut.

Runkosarjan voittanut Mulhouse romahti vieraiissa 0-3 -tappioon Marcq-en-Baroelulille, kun taas ainoana ennakkosuosikkina Le Cannet hoiti oman tonttinsa voittamalla vieraissa Venellesin 3-1.

Ruotsin naisten finaaleissa Engelholm on voittanut kaksi ensimmäistä erin 3-2 ja 3-0 Iida Murron Örebrota vastaan. Murto ei ole pelannut kummassakaan finaalissa. Mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran sunnuntaina Engelholmin kotikentällä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote