Naisten lentopallon Saksan Bundesligan suomalaiskolmikolla oli kaikilla keskiviikkona erilaiset kohtalot. Roosa Koskelon Stuttgart matkasi välieriin, Piia Korhosen Dresden jatkaa ratkaisupeliin ja Laura Pihlajamäen Wiesbadenin kausi päättyi.

Puolivälierien suomalaiskohtaamisessa runkosarjan voittaja, Koskelon Stuttgart, ei antanut Pihljamäen Wiesbadenin yllättää. Molemmat ottelut menivät Stuttgartille 3-0.

Keskiviikon ottelussa Koskelo ahersi tutusti voittajien liberona ja Pihlajamäki tuli peliin päätöserään tehden 4/+3 kolmella torjunnalla.

– Oli selkeästi ensimmäistä peliä tiukempaa vääntöä, Wiesbaden laittoi kyllä kirjaimellisesti kaiken peliin, etenkin syötössään. Olimme nyt ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ihan selkeästi tappiolla,mutta kovalla taistelulla vietiin voitto. Hetki happea ja kohti välieriä, Koskelo sanaili.

– Pelattiin hyvää peliä ja pistettiin kunnolla hanttiin, mutta kyllä runkosarjan ykkönen näytti meille kovuutensa. Onnittelut Roselle ja Stuttgartille, kautensa päättänyt Pihlajamäki komppasi.

Korhosen Dresden oli jo selkä seinää vasten hävittyään avauspelinsä kotonaan Achenille. Toinen ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Belgian Maaseikissa, 50 kilometrin päässä heidän omasta kotiareenasta. Aachenin oma halli ei ole pudotuspelikelpoinen.

2-3 -kotitappiota seurasi nyt 3-2 -vierasvoitto viidennen erän mentyä Korhosen joukkueelle 16-14. Kärhonen teki kentän korkeimman pistemäärän 18/+5 hyökättyään 40% tehoilla.

– Tiukka peli ja molemmat joukkueet olivat vuorotellen viejän roolissa, kuten viime pelissäkin. Tällä kertaa oli meidän vuoro rutistaa voitto.

Ratkaiseva kolmas peli pelataan lauantaina Dresdenissä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote