Saksan naisten lentopallofinaalit alkoivat suomalaisittain mainiosti. Libero Roosa Koskelon Stuttgart voitti avauspelissä Schwerinin 3-1 (25-21, 21-25, 25-23, 25-23).

Peräti 2251 katsojaa seurasi avausfinaalia, jossa Koskelo ahersi mainion iltapuhteen. Krystal Rivers oli kotijoukkueen pisteahnein (21/+8).

Mestaruuteen tarvitaan Saksassa kolme voittoa ja seuraavat finaalit ovat vuorossa vappupäivänä Schwerinissä ja sunnuntaina Stuttgartissa.

Ranskan välierissä nähdään molemmissa pareissa suomalaisväriä, kun Michaela Madsenin runkosarjan kakkonen RC Cannes kohtaa Le Cannetin ja Kaisa Alangon Nantes yllättäjäjoukkue Marcq-en-Baroeulin.

Ranskan naisten puolivälierissä nähtiin todellinen sensaatio, kun runkosarjan voittanut Mulhouse putosi puolivälierissä kahdeksanneksi sijoittuneelle Marcq-en-Baroeulille suoraan otteluvoitoin 0-2. Mulhouse hävisi koko runkosarjassa vain kaksi peliä, kun nyt välieriin selvinneen Marcq-en-Baroeulin tili oli 10-16.

Cannes kuittasi vieraissa koetun avaustappion jälkeen 3-0 ja 3-1 -voitot kotonaan St-Raphaelista viikonloppuna. Madsen ei pelannut otteluissa.

Nantes puolestaan teki avaustappion jälkeen saman tempuin kuin Cannes Daniela Öhmanin viime kauden mestarijoukkueelle Beziersille. Kaksi 3-0 -kotivoittoa teki Kaisa Alangon joukkueesta nyt suosikin päästä finaaleihin. Alanko johti Nantesin peliä tutusti molemmissa peleissä alusta loppuun. Öhman teki otteluihin 8/+3 ja 4/+2.

Ruotsissa Engelholm vei naisten mestaruuden otteluvoitoin 3-0. Iida Murto pokkasi Örebron riveissä hopeaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote