Suomalaisten kauden kolmannet rytmisen voimistelun maailmancup-kisat käydään 26.–28.4. Bakussa, Azerbaidžanissa. Suomea edustavat yksilökisassa Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) ja Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat). Joukkueiden kaksiottelussa kisaa Suomen maajoukkue.

Maajoukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Ada Oikari (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Inka Ora (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Emma Rantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) sekä Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Bakussa voimistelijat kisaavat perjantaina ja lauantaina finaalipaikoista. Perjantaina joukkueet esittävät pallo-ohjelmansa, kun taas yksilöillä kisaviikonloppu alkaa vanne- ja pallo-ohjelmilla. Lauantaina vuorossa on yksilöiden keila- ja nauhaohjelmat, sekä joukkueilla vanne-keilaohjelma.

Jokaisen sarjan kahdeksan parasta pääsee välinefinaaleihin, jotka käydään sunnuntaina 28.4.

Voimistelijat tavoittelevat pääsyä vuoden 2020 olympialaisiin, ja meneillään olevat maailmancup-kisat antavat tärkeää ensimakua syksyn MM-kisojen tasosta, joissa paikat Tokion olympiakisoihin jaetaan.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote