Suomen naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, voitti Kyproksen 2-0 ja nousee Eurooppa/Afrikan II-ryhmään ensi kaudeksi.

Suomen nousujoukkueessa pelasivat Anastasia Kulikova, Mia Eklund, Laura Hietaranta ja Emma Laine sekä fysioterapeutti Hanna-Leena Kokkonen.

Nousukarsinta käynnistettiin kakkospelaajien ottelulla, jossa kohtasivat Mia Eklund (WTA-711) ja Eleni Louka. Eklund aloitti lähes virheettömästi ja varsinkin vasenkätisen kierresyöttö sekä vahva yläkierre kämmen tuottivat kyproslaiselle vaikeuksia. Eklund kiihdyttikin avauserän voittoon 6-1. Suomalainen aloitti myös toisen erän hyvin ja siirtyi saman tien murrolla johtoon. Tämän jälkeen kovalyöntisen Loukan peruslyönnit alkoivat löytää kentän pintaan useammin ja useammin, mikä johti kyproslaisen lopulta erävoittoon 6-4. Kolmannen erän alku oli tasainen. 3-2 tilanteessa nähtiin epäonnekas tilanne kyproslaisen kannalta, kun pallo kimposi hänen omasta mailastaan suoraan silmään. Lääkintätauon jälkeen Louka mursi kertaalleen Eklundin syötön, mutta tämän jälkeen suomalainen vei loput pelit ja samalla ottelun 6-1, 4-6, 6-3.

– Tänään oli paljon parempi ottelu kuin eilen. Olin heti alusta alkaen hyvin mukana pelissä. Toisen erän puolivälissä menetin hieman otettani, kun vastustaja alkoi pelata huomattavasti paremmin. Lopussa vastustajalle kävi harmillinen loukkaantuminen, mutta onnistuin pitämään pelini kasassa – ei ole helppoa pelata, kun tietää ettei vastustaja ole täydessä kunnossa. Olen todella tyytyväinen päivän otteluuni, kommentoi Eklund.

Ykköspelaajien kohtaamisessa olivat vastakkain Anastasia Kulikova (WTA-539) ja Raluca Serban (WTA-205). Kulikova lähti ennakkoluulottomasti haastamaan selvästi itseään korkeammalla maailmanlistalla olevaa Serbania. Suomalaisen kovat lyönnit alkoivat tippua kenttään heti alusta alkaen. Kämmen- ja rystypuolen läpilyöntien saattelemana avauserä Kulikovalle 6-3. Avauserän loppupuolen hurmio jatkui myös toisessa erässä, kun Kulikova otti heti murron. Serban kuitenkin taisteli tiensä mukaan otteluun toisen erän ratkaisuhetkillä. Kulikova pääsi syöttämään otteluvoitosta, mutta Serban kampesi tasoihin ja lopulta tasoitti erät tiebreikissä. Kolmas erä oli erittäin tasainen. Tilanteessa 4-3 onnistui Kulikova murrossa ja seuraavassa syöttövuorossaan hän käynnisti voittojuhlat – tulostaululle lukemat 6-3, 6-7, 6-3.

– Pelasin todella hyvin! Tavoitteeni oli tehdä Emma ylpeäksi – en voinut luovuttaa, kun tiesin kyseessä olevan Emman viimeinen ottelu ammattilaiskentillä. Yleisö oli jälleen mahtava, kiitos kaikille, kertoi Kulikova.

Kulikovan voitto sinetöi Suomen otteluvoiton ja nousun Eurooppa/Afrikan II-ryhmään ensi kaudeksi. Näin nelinpeliä ei tarvittu pelata.

– Mahtavat fiilikset! En ole koko urani aikana ollut mukana tällaisessa joukkueessa missä olen ollut viimeisen kahden viikon ajan. Ihan sanaton fiilis, kertoi tyytyväinen kapteeni Laine.

Lähde: Tennisliiton tiedote