Kymmenen vuotta sitten Sri Lankan krikettijoukkue oli matkalla Gaddafin stadionille Lahoressa, kun 12 pyssymiestä hyökkäsi heidän kimppuunsa. Hyökkääjillä oli mukanaan aseiden lisäksi myös käsikranaatteja ja sinkoja.

Englantilainen valmentaja Trevor Bayliss ja hänen apuvalmentajansa Paul Farbrace ovat paljastaneet BBC:n haastattelussa, kuinka he selvisivät tragediasta.

– Olimme bussissa normaaleilla istumapaikoillamme, kun bussi yhtäkiä pyshätyi ja näin ikkunasta miehen aseen kanssa. Sen jälkeen käännyin katsomaan kuskia ja näin, kuinka valkoinen auto oli estänyt kulkureittimme, Farbrace kertoo.

– Hyppäsimme välittömästi kaikki maihin ja samalla tajusin, että ympärilläni on paljon verta. En ymmärtänyt, että metallinpala oli lävistänyt käteni.

Joukkueen bussia oli yritetty vahingoittaa singolla, mutta sen ammus ei ollut osunut. Bussin alle heitetty kranaatti oli kuitenkin räjähtänyt vain hetki sen jälkeen, kun bussi oli ajanut sen ylitse.

– Hyppäsin välittömästi kahden penkin väliin. Jotku miehet hyppäsivät ulos valkoisesta autosta ja ampuivat meitä saattaneita poliiseja, jotka olivat edessämme, Bayliss kuvailee.

– Ympärillämme oli sirpaleista vakavasti loukkaantuneita ihmisiä, mutta silti oli hyvin hiljaista. Jotkut kuiskuttelivat toisilleen, että heihin oli osunut. Emme voineet tehdä tilanteelle mitään.

Samalla yksi pelaajista, Tillakaratne Dilshan oli istunut kuljettajan takana ja käskenyt tätä peruuttamaan ajoneuvoa. Bayliss ja Farbrace kiittävät häntä elämänsä pelastamisesta.

– Kuljettaja teki mahtavan työn, mutta Dilshan pelasti meidän henkemme. Hän työnsi päänsä terroristien näkökenttään samalla, kun hän neuvoi ja kannusti bussikuskia, Farbrace selitti.

– Selvisimme kuin ihmeen kaupalla stadionille ja Pakistanin viranomaiset tulivat ilmoittamaan meille, että vaara on ohi. Meidät lennätettiin helikopterilla sairaalaan.

Iskussa kuoli lopulta kuusi poliisia ja kuski, joka oli kuljettanut ottelun tuomareita.

BBC Sport

@BBCSport
'People died getting us to a cricket match. We were lucky to survive’.

Trevor Bayliss and Paul Farbrace look back at the Sri Lanka team bus attack 10 years on.

👉 bbc.in/2HiERyz