Uudistuneet nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailut alkavat tulevana lauantaina Helsingissä. Viikonloppuna isketään alku- ja puolivälieräottelut, joiden voittajat varmistavat mitalisijat. Välierät ja loppuottelut taas käydään toukokuussa Töölön Kisahallissa.

Arslan Khataev, 20 on menestynyt suomalaisnyrkkeilijöistä viime aikoina parhaiten. Hän voitti maaliskuussa GeeBee-turnauksen ensimmäisenä suomalaismiehenä sitten vuoden 2012. Viime vuonna Khataev sijoittui alle 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa kuudenneksi ja miesten EM-kilpailuissa yhdeksänneksi.

Sarjassa 60 kiloa ottelevan Khataevin SM-kisurakka alkaa tulevana sunnuntaina, kun hän kohtaa lauantaina käytävän Kerim Kadyrovin ja Mergim Kryeziun välisen ottelun voittajan.

– Veikkaan että saan Kerimin vastaani ja odotan kovaa taistelua nuorelta kaverilta. Kauden päätavoitteeni on syyskuisissa MM-kilpailuissa, kertoo Tokion olympialaisiin täysipainoisesti tähtäävä Khataev.

Muut Suomen arvokilpailunyrkkeilijät Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Satu Lehtonen, Tiina Hahl, Anni Viantie, Santeri Laine, Muhammad Abdilrasoon, Krenar Aliu ja Antti Lehmusvirpiu arvottiin suoraan 11.-12. toukokuuta Töölön Kisahallissa pidettävään lopputurnaukseen.

Lähde: Nyrkkeilyn SM-kilpailujen tiedote