Nuoren kovanaaman Teofimo Lopezin halu ratkaista ottelu nopeasti voi kääntyä helposti Edis Tatlin vahvuudeksi, uskoo Tatlin kokenut valmentaja Pekka Mäki.

31-vuotias Tatli kohtaa kymmenen vuotta nuoremman Lopezin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä New Yorkissa. Mäki myöntää kaikki 12 ammattilaisotteluaan voittaneen Lopezin vaarallisuuden.

– Kyseessä on nuori, suhteellisen kokematon ammattinyrkkeilijä. Amatööritaustaa sillä on vähän enemmän kuin Ediksellä. Ehdottomasti vaarallinen, niin kuin kaikki muutkin nyrkkeilijät ottelun alussa on, Mäki kommentoi lehdistötilaisuudessa ennen New Yorkin matkaa.

Lopez on voittanut otteluistaan 10 tyrmäyksellä. Tässä piilee yllättäen myös heikkous, jonka avulla Tatli voi kääntää lähes satavarmasti MM-otteluun paikan tuovan ottelun voitokseen.

– Nämä kaikki hänen puheensa maailman valloittamisesta ja tyrmäämisestä, se on vähän kuin musiikkia meidän korviin. Näissä nopeiden ratkaisuiden hakijoissa piilee aina sellainen salaisuus, että se väsy tulee vähän nopeammin sellaisen tiukan aloittamisen jälkeen. Kun tulee väsy, virheet korostuu. Sitä kautta Tatlille avautuu sellaisia paikkoja, että se voi olla hyvää yötä sitten, Mäki

Vaikka lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa käytävässä ottelussa ei olekaan panoksena mestaruusvyötä, on ottelun merkitys silti äärimmäisen suuri.

– Ihan ehdottomasti Ediksen uran isoin ottelu. Ei niinkään vastustajan tasolla. Edikselllähän on huikea kokemus suomalaiseksi ammattinyrkkeilijäksi. Hän on otellut muistaakseni yhdeksän titteliottelua, jotka on kestänyt 12 erää.

– Ediksen uraa on alusta lähtien viety sitä silmällä pitäen. Muistan joskus hänen ensimmäisissä otteluissa sanoneeni, että otellaan nyt vaan. Ei lyödä kaveria ulos, että saadaan vähän eriä alle. Nyt kaiken tämän historia myötä tullut kokemus punnitaan, Mäki summaa ottelun panokset.

Tatlin ja Lopezin kohtaamisen sisältävä nyrkkeilyilta näkyy la-su-yönä suorana Viaplay-palvelussa. Illan selostaa Jani Rajalin ja asiantuntijana kuullaan Juho Haapojaa.