UFC:n kääpiösarjan mestari TJ Dillashaw jäi kiinni dopingista kolme viikkoa sitten ja sai vuoden mittaisen kilpailukielto sekä 10 000 dollarin sakot.

Tapaus sai alkunsa, kun antidopingjärjestö New York State Athletic Commission ilmoitti Dillashaw’lle positiivisesta dopingnäytteestä. Dillashaw kävi viimeisimmän ottelunsa New Yorkin Brooklynissä. Hän kuitenkin ihmetteli kovasti positiivista tulosta ja ilmoitti kärystään itse ensimmäisenä.

– Tämä on kaikille faneilleni. Halusin olla ensimmäinen, joka kertoo asista. Ei voi sanoin kuvata, miten pettynyt olen. Luovun vapaaehtoisesti kääpiösarjan vyöstäni. Minä ja tiimini teemme kovasti töitä, jotta saamme selville, mitä on tapahtunut, Dillashaw kiisti Instagramissa.

Yhdysvaltain antidonpinjärjestö USADA kuitenkin tutki uudelleen näytteet ja löysi selviä merkkejä EPO-hormonin käytöstä. Näin ottelijan kilpailukieltoa pidennettiin kahden vuoden mittaiseksi.

Dillashaw on urallaan voittanut 21 UFC-ottelustaan 17.

TheFightingTimes

@FightingTimesUK
TJ Dillashaw has been banned for 2 years after testing positive for EPO. He will NOT be contesting the decision and will be eligible to fight again on the 19th January 2021 #UFC #MMA