Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue voimisteli sekä pallo-ohjelmallaan että vanne-keilaohjelmallaan kauden ennätyspisteet Bakun maailmancup-kisoissa Azerbaidžanissa. Pallo-ohjelmasta joukkue sai pisteet 22,500 ja vanne-keilaohjelmasta 22,100. Onnistuneet suoritukset takasivat joukkueelle finaalipaikat molemmilla välineillä, ja voimistelijat lähtevät sunnuntain finaaliin pallo-ohjelmallaan sijalta 6./8 ja vanne-keilaohjelmallaan sijalta 8./8.

– Huippua että pystyimme tekemään molemmat ohjelmat puhtaasti. Erityisen hienoa oli, että pystyimme kasaamaan itsemme hieman hankalan lähdön jälkeen, iloitsi joukkueen kapteeni Emma Rantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää).

– Voimistelijat onnistuivat upeasti pallo-ohjelmassaan. Ohjelmaan edellisen kilpailun jälkeen lisätyt välinevaikeusosat toimivat hyvin, ja joukkueen esiintyminen oli itsevarmaa. Vanne-keilaohjelmassa yhtäaikaisuus jätti vielä toivomisen varaa, mutta päällimmäisenä iloitaan kehittyneestä suoritusvarmuudesta. Kaksi finaalipaikkaa 25:n joukkueen kilpailussa on meille ennennäkemätön saavutus, kommentoi joukkueen valmentaja Laura Ahonen suorituksen jälkeen.

Bakussa maajoukkueessa voimistelivat Elisa Liinavuori (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Ada Oikari (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Emma Rantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) sekä Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote