Kauden 2018-19 naisten käsipallon Suomen mestaruus ratkesi HIFK:n eduksi jännittävän finaalisarjan päätteeksi sunnuntaina ja nyt keskiviikkona alkaa kamppailu miesten Suomen mestaruudesta Riihimäen Cocksin ja Dickenin kohdatessa finaaleissa.

Cocks ja Dicken olivat sekä runkosarjassa että ylemmässä jatkosarjassa kärkikaksikkona ja kumpikin selvitti välieräsarjan edukseen suoraan kolmessa ottelussa. Cocks ja Dicken ovat niittäneet kuluvalla kaudella menestystä myös kansainvälisillä kentillä, joten vastakkain finaaleissa asettuvat tämän kauden eittämättä kaksi vahvinta joukkuetta.

Cocks metsästää jo peräti seitsemättä perättäistä mestaruuttaan ja on hallinnut kotimaan kenttiä melkoisen suvereenisti viime vuodet.

Riihimäkeläiset lähtevät nytkin finaaleihin ennakkosuosikkina, mutta Dicken on osoittanut olevansa tiukka haastaja – runkosarjassa keskinäiset voitot menivät tasan ja jatkosarjassa Cocks voitti toisen kohtaamisen ja toinen päättyi tasan.

– En sanoisi, että meillä on paineita, mutta olemme valmiita kovaan vastukseen. Dicken on ollut vahva tällä kaudella, eivätkä he voittaneet meitäkin sattumalta runkosarjassa, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas muistuttaa.

Kumpikin joukkue pääsee finaalisarjaan ilman suurempia loukkaantumishuolia, joten kotimaisen käsipallokauden huipennus päästään pelaamaan parhain voimin. Finaalisarja alkaa keskiviikkona 15.5. Cocksin kotiottelulla ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Finaalien erikoisuutena kolmas kohtaaminen pelataan sunnuntaina 19.5. Siuntiossa, koska Riihimäen Urheilutalo ei ole käytettävissä.

Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan myös tällä viikolla. HIFK ja SIF kohtaavat torstaina 16.5. ja lauantaina 18.6. Pronssimitalisti ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote