Ella Junnila iloitsi kauden kärkituloksesta: ”Ponnistus nousi kivasti ylös”

© Kuva: Juha Tamminen
Täksi kaudeksi Tampereen Pyrintöön siirtynyt korkeushyppääjä Ella Junnila ylitti Tampereella seurajoukkueiden Euroopan cupin B-liigassa uransa toiseksi parhaan tuloksen 190, mikä on Euroopan tämän vuoden kärkitulos 22-vuotiaiden ikäluokassa.
Junnila teki myös kolme yritystä uudesta naisten Suomen ennätyksestä 194. Näistä toinen yritys oli erittäin lähellä onnistua pohkeiden vain hiukan osuessa rimaan.
Junnila oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut slovenialainen Lia Apostolovski jäi tulokseen 177.
– Ihan tasapainoinen hyppy. Vauhti oli hyvässä muodossa ja ponnistus nousi kivasti ylös, Junnila kertoi koleassa säässä hypätyn kauden avauskilpailunsa jälkeen.
– Herkkyyttä vielä puuttuu ja rimanylitysvaihe olisi voinut olla parempi. En tiennyt mitä odottaa kauden avauksesta, mutta treenit ovat sujuneet hyvin, Junnila jatkoi.
Korkeushypyn entinen Suomen ennätysmies Jouko Kilpi toimii nykyisin Junnilan valmentajana ja kertoi olevansa luottavainen tulevaisuuteen.
– Harjoituksissa ei noin korkealta hypätä, mutta olen nähnyt niissä Ellan hyppäävän erittäin hyvin ja  Kroatian-leiri nyt keväällä meni täysin suunnitelmien mukaan, Kilpi kertoi.
Lähde: Urheiluliiton tiedote