Ensimmäistä kertaa aikuisten EM-tasolla Suomea edustanut Casper Matikainen sijoittui hopealle Italian Trevisossa pelatuissa 10-pallon EM-kilpailuissa myöhään keskiviikkona Suomen aikaa. Euroopan mestaruuden voitti Puolan Mieszko Fortunski luvuin 8-4.

Matikaisen peli kulki myös finaalissa hyvin mutta tähän asti täydellisesti kulkenut aloituslyönti petti lopussa ja puolalainen vastustaja pääsi nousemaan 22-vuotiaan Matikaisen 4-3 -johtotilanteesta lopulta 4-8 voittoon.

Suomen miesten joukkueen 22-vuotias kuopus osoitti taitonsa pelattuaan käytännössä virheettömän semifinaaliottelun eikä antanut vastustajalleen juuri mahdollisuuksia. Toisessa semifinaalissa Puolan Mieszko Fortunski kukisti ennakkoon suosikkina otteluun lähteneen Saksan Thorsten Hohmannin myös selkeästi erin 8-2.

– Pääsin mukavasti 3-0 johtoon ottelun alussa mutta sen jälkeen jotain tapahtui mentaalisella puolella ja aloin menettää otettani otteluun. Se on todella tärkeä puoli biljardissa. Hieman kirvelee näin finaalin jälkeen mutta täytyy olla tyytyväinen hopeamitaliin, en olisi osannut odottaa tätä, Matikainen kommentoi finaalia.

Hopea on siis Matikaisen ensimmäinen aikuisten tasolla. Vuonna 2018 Matikainen voitti EM-kultaa U23 -sarjassa jossa hän puolustaa myös kuluvissa EM-kisoissa 8-pallon turnausvoittoaan. Espoon Biljardikerhon edustaja osallistui myös vuonna 2018 aikuisten tasolla MM-kilpailuihin sijoittuen jaetulle 17. sijalle.

Lähde: Biljardiliitto