Ranskan naisten lentopallofinaaleissa nähdään upeasti suomalaiskohtaaminen, kun Kaisa Alangon Nantes ja Michaela Madsenin Cannes ratkovat mestaruuden. Saksassa puolestaan Roosa Koskelon Stuttgart on 2-1 -johdossa omassa finaalisarjassaan ja näin enään voiton päässä mestaruudesta.

Finaalit alkavat keskiviikkona Nantesissa jatkuen lauantaina sekä tarvittaessa sunnuntaina Cannesissa.

Nantes pääsi toiseen välierään kotiinsa 3-2 -vierasvoitto Marcq-en-Baroeulista alla. Kotivoitto napsahti nyt 3-0 (25-18, 25-14, 25-22).

Nantesin lähtökohta lauantain peliin oli lähes surkea: lähes puolet pelaajista oli sairastunut oksennustautiin, Alanko yhtenä heistä. Suomalainen johti kuitenkin joukkonsa voittoon.

– Tiesimme, että yhden matsin taisteleminen riittää tähän paikkaan ja juuri sen verran voimia löytyi. Pelasimme paremmin kuin vieraissa: syöttö ja torjunta-puolustus toimivat hyvin, Alanko kertasi.

Michaela Madsenin Cannes tarvitsi puolestaan kolme peliä finaalipaikkaan. Le Cannetille kärsityn vierastappion (0-3) jälkeen viikonlopun kotipelit toivat 3-1 ja 3-0 -voitot.

– Vietiin matsia koko ajan: meidän torjuntapuolustus oli hyvää ja uskoimme voittoon. Tytöt tekivät huikeaa duunia ja keskiviikkona päästään Kaisan vieraaksi, vaihdosta pelejä seurannut Madsen iloitsi.

Saksan kolmannessa finaalissa Roosa Koskelon Stuttgart nousi ahdongosta 3-2 -voittoon ja hankki näin mestaruuden katkolle torstaiksi Schweriniin.

Neljännessä erässä nähtiin neljännen finaalin käänne.

– Olimme jo seitsemän pinnaa tappiolla heti alussa, mutta puolivälissä nousimme rinnalle ja ohi. Siitä sitten mentiinkin peli loppuun asti samalla draivilla.

– Tiukka peli, kovaa vääntöä. Ei oltu kauhean isoa osaa pelistä kyllä parempia, mutta ratkaisevilla hetkillä pelasimme tosi hyvin. Syöttö-vastaanotto oli tänään meiltä selkeesti parasta tässä finaalisarjassa tähän mennessä, Koskelo listasi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote