Ykköspesiksessä on paljon uutta alkavalla kaudella. Miesten puolella on mukana useita uusia joukkueita, ja kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen pelaa uransa ensimmäisen ykköspesisottelun. Naisten Ykköspesis on laajentunut 16 joukkueen kaksilohkoiseksi sarjaksi. Joukkueissa nähdään niin kokeneita vastuunkantajia kuin nuoria tulevaisuuden huippulupauksia.

Miesten Ykköspesiksessä erottuu kolmen kärki. Manse PP Tampereelta on yltänyt neljän kauden aikana kolmesti superpesiskarsintaan ja päässyt tavoittelemaan kahdesti nousua Superpesikseen viidennessä superpesiskarsinnan ottelussa. Kolmanneksi arvioitu Haminan Palloilijat piipahti pääsarjatasolla vuosi sitten, mutta Siilinjärven Pesis pudotti seuran oranssit värit takaisin Ykköspesikseen.

– Nopeiden jalkojen ansiosta saamme varmasti tilannetta, joten toki katse kääntyy kotiuttajiin. (Mikko) Mahlamäki ja (Otso) Mäkelä ovat osoittaneet lyöntivoimansa myös Superissa, joten heiltä odotetaan tulosta. HP pelaa fiksua pesistä ja on kotikentällään hankala kaataa, uusi pelinjohtaja Juho Kaikko sanoo.

Haminan lisäksi miesten Ykköspesiksen joukkuekartalla on tapahtunut muutenkin muutoksia. Seurahistoriansa ensimmäisen kerran ovat ykköspesistasolla mukana sarjanousijat Kannuksen Ura ja Simon Kiri sekä Lievestuoreen Kisan paikan perinyt Laukaan Urheilijat.

Lisäksi Superpesiksestä pudonneen ja toimintansa lakkauttaneen Oulun Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyi saman kaupungin Lippo Junioreille. Joukkue kiinnitti supertähti Toni Kohosen riveihinsä ja nousi kertaheitolla sarjan kakkossuosikiksi. Kokeneiden pelaajien ohella Lippo Juniorit debytoi Ykköspesiksessä nuorien tulevaisuuden lupausten voimin.

– Joukkueen tavoite on päästä ylempiin pudotuspeleihin, haastaa Ykköspesiksen kärkijoukkueet ja kehittää pelaajia tulevaisuutta ajatellen, pelinjohtaja Ilkka Hirvonen painottaa tiedotteessa.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen. Välieriin jatkavat 2.-5. sijoittuneet joukkueet.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote