Vapaaottelija Makwan Amirkhani kohtaa uransa kuudennessa UFC-ottelussa lauantaina nuoren haastajan Chris Fishgoldin. Suomalaistähti uskoo vastustajansa murenevan henkisesti hyvin nopeasti.

Amirkhani kertoi Fishgold-ottelun julkistuksen yhteydessä maaliskuussa olevansa pettynyt siihen, että ei saanut tähän otteluun kovempaa vastusta. Amirkhani luonnehtii pari senttiä itseään lyhyempää vastustajaansa ”tankaksi kääpiöksi”.

– Ei hän ainakaan mun mieleen ole hirveän teknillinen. Tykkää syöksyä yhteen jalkaan, viedä sut maihin ja väkisin maata sun päällä sen 15 minuuttia. Tosi huono tankki hänellä on. Se terävyys kestää noin kolme-neljä minuuttia, sen jälkeen hän on vähän kuin kala kuivalla maalla, Amirkhani kommentoi SuomiUrheilu.comille.

– Ja sen jälkeen alkaa mun show. Mutta en mä aio sekuntiakaan olla siellä selälläni. Se on asia, mitä en tule hyväksymään itseltäni, että mä jään kenenkään alle, Amirkhani lataa.

30-vuotias Amirkhani on otellut UFC:ssä viisi ottelua, joista saldo on neljä voittoa ja yksi tappio. 26-vuotias Fishgold on otellut UFC-häkissä vasta kahdesti, saldona avausvoitto ja edellisestä ottelusta tappio. Amirkhani uskoo raudanlujasti, että tasoeron huomaaminen musertaa Fishgoldin kehässä.

– Se kehitys, mitä itselleni on tapahtunut neljässä vuodessa on jäätävä. Se on niin iso ero, että pidän lähes mahdottomana sitä, että mä häviäisin tämän ottelun. Kun vertaan Fishgoldia siihen, mitä mä itse olin 26-vuotiaana.

– Totta kai hän on nuori ja nälkäinen, ja hänellä on halu näyttää. Mutta kun sä ekojen sekuntien ja minuuttien aikana huomaat, että ei jumalauta tässä ole mitään mahdollisuutta, niin mä sanon että siitä se alamäki vasta alkaa hänellä, Amrikhani toteaa.

Amirkhanin suunnitelmissa on kuitenkin lopettaa ottelu jo ensimmäisessä erässä, jolloin Fisgholdin alamäki jää suhteellisen lyhyeksi.

LUE MYÖS: Makwan Amirkhani hakee Tukholmasta taas nopeaa voittoa: ”Mulle ei makseta vielä miljoonia siitä, että olisin siellä 15 minuuttia”

Makwan Amirkhanin ja Chris Fishgoldin höyhensarjan ottelun sisältävän Tukholman UFC-illan pääottelu on alemman raskaan sarjan ottelu Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith. Suora lähetys otteluillasta alkaa ennakkostudiolla Viaplayssa lauantaina 1.6. klo 19.30.