Mikko Korhonen pelaa uransa toisen golfin major-kilpailun kuluvalla viikolla Yhdysvaltojen New Yorkissa. Korhonen selviytyi mukaan PGA Championship -kilpailuun voittamalla Volvo China Openin Shenzhenissä kaksi viikkoa sitten.

Voiton jälkeen Korhonen on tietoisesti halunnut rauhoittaa tilanteen ja ladata akkuja kotioloissa. New Yorkiin hän lensi sunnuntaina.

– Hienoa päästä mukaan. Tähän kisaan selviytyminen on ollut alkukauden tavoitteeni. Ihan normaali kotiarki on ollut parasta vastapainoa Kiinan voitolle. Imurointia ja lasten kanssa olemista, Korhonen kertoo.

PGA Championship pelataan New Yorkin Long Islandilla sijaitsevalla Bethpage Black -kentällä. Kenttä on äärimmäisen vaikea ja haastaa pelaajat kaikilla osa-alueilla. Alueella on satanut lähipäivänä, ja kastuttuaan pitkä ja tuuhea raffiheinä korostaa entisestään väyläosumien merkitystä. Märällä väylällä pallo ei myöskään rullaa yhtä pitkälle kuin kuivalla kelillä.

– Kenttähän on varsinainen monsteri, pitkä ja märkä. Pitkä raffi ja nopeat viheriöt. Vaikea nähdä, että tullaan pelaamaan kovin paljon alle parin painuvia tuloksia, Korhonen sanoi.

– Aika monella par-nelosella toinen lyönti lyödään rautakolmosella, hybridillä tai jopa puukolmosella. Pallo pitää vain toimittaa väylälle ja pelata kärsivällisesti. Parista bogista on turha hermostua, Korhonen luonnehtii tiedotteessa.

Korhonen on erinomaisen tarkkalyöntinen pelaaja. Volvo China Openissa hän löi avauksensa väylälle 80 % tarkkuudella ja osui viheriöihin 85% tarkkuudella, ja vaikka hän ei lyöntimitoissa pysty haastamaan pitkälyöntisimpiä tykittäjiä, löytyy arsenaalista aseet pärjätä kovassa seurassa.

Tarkkaa sijoitustavoitetta Korhonen ei halua asettaa, mutta vähimmäistavoite on edetä mukaan viikonlopun kierroksille.

Vuosi sitten Korhonen oli mukana samassa kilpailussa, joten major-kilpailun tunnelma ei ole enää täysin uutta. Tiger Woodsin voitettua huhtikuussa vuoden ensimmäisen major-kilpailun, Masters Tournamentin, on tunnelma kuitenkin tavallistakin latautuneempi.

– Ihan hyvä hulina täällä on taas, paljon väkeä paikalla jo harjoituspäivinä, Korhonen sanoo.

Torstaina Korhonen käynnistää kierroksensa viimeisessä peliryhmässä kello 21.22 Suomen aikaa. Perjantaina hän pääsee kentälle 15.57 Suomen aikaa.

Seuraa PGA Championshipiä 16.-19.5 suomeksi selostettuna Viasatilta ja Viaplaysta.