Euroopan mestari Mira Potkonen on iskenyt sarjan 60 kiloa loppuotteluun Espanjan Castellon de le Planassa käytävässä Boxam-turnauksessa. Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä otteli viikonloppuna uransa kymmenennen Suomen mestaruuden ja suuntasi jo tiistaina kohti kansainvälisiä kehiä. Kesäkuun Euroopan Kilpailuihin valmistautuva Potkonen on aloittanut turnauksessa ryminällä.

Avausottelussaan suomalainen kukisti Belgian Maxsen Lambotin kehätuomarin keskeytyksellä kolmannessa erässä. Belgialaiselle laskettiin neljästi lukua ennen ottelun päättymistä. Puolivälierässä Espanjan Patricia Rodriguez Venegasia vastaan Potkonen lisäsi tehoja ja ottelu päättyi jo toiseen erään. Voitolla Potkonen varmisti turnausmitalin.

Semifinaalissa koettiin uusinta vuoden 2017 Euroopan Unionin mestaruuskilpailujen semifinaalista. Potkonen voitti tuolloin Englannin Shona Whitwellin kaikin tuomariäänin 5-0. Perjantaina Espanjassa ottelu oli jälleen suomalaisen hallinnassa. Potkonen voitti kaikki erät ja englantilaiselle laskettiin toisessa erässä lukua.

– Englantilainen on todella pitkä tähän sarjaan, vasuri ja hankala otettava. Whitwellin etummainen suora tiedettiin vahvaksi ja tiedossa oli myös, että hän on kehittynyt kahdessa vuodessa paljon. Englantilainen pääsi alussa yllättämään ja Miran ajatus karkasi. Vaikka rytmi oli kateissa, sai Mira iskettyä voittoon tarvittavat osumat, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Lauantain loppuottelussa Potkonen saa vastaansa Australian Andja Stridsmanin. Naiset ovat kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan.

– Mira on fyysisesti erinomaisessa kunnossa, huomenna on saatava myös pää pelaamaan, jotta voitto irtoaa. Viime vuoden Boxam-turnauksen finaalissa australialainen vei voiton, jonka Mira sitten kuittasi Intian MM-kehässä, Teuronen jatkaa.

Lähde: Tiedote