Olympiataekwondon MM-kilpailu kerää tällä viikolla osallistujia yli 170 maasta – Tässä Suomen joukue kisoihin, mukana superlahjakkuus!

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Olympiataekwondon MM-kilpailu kerää osallistujia yli 170 maasta. Kilpailussa on jaossa MM-mitalien lisäksi myös merkittävä määrä Tokion olympialaisten karsintapisteitä. Suomi on mukana kolmihenkisellä joukkueella. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Olympiavalmentaja Jesús Ramal ja aikuisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Jarkko Mäkinen.

Kilpailijat:

-57 KG SUVI MIKKONEN 

Madridissa asuva ja harjoitteleva Suvi (30) edustaa joukkueen kokemusta. Hänen sijoituksensa maailmanrankingissa on 18. ennen MM-turnausta.

Kaksinkertainen olympiakävijä hakee upealle uralleen kruunua näistä kisoista. Nousujohteisesta kunnosta ennen arvokilpailuja kertoo kahden viimeisen World Ranking turnauksen onnistumiset: Suvi voitti kultaa maaliskuussa European Multigames -kilpailuista ja otteli hopealle Bulgarian avoimissa huhtikuussa.

Suvin kilpailupäivä on perjantai 17.5.

-62 KG JASMIN MANNINEN

Jasmin (20) asuu Turussa ja kuuluu paikallisen Urheiluakatemian huippuryhmään. Hän harjoittelee Turussa sijaitsevassa Taekwondoliiton valmennuskeskuksessa ja edustaa paimiolaista Action Sport Centeriä.

Jasmin on noussut viimeisen vuoden aikana rytinällä kohti kansainvälistä kärkeä. Hänen ranking-sijoituksensa, joka viime vuoden alussa oli kolmensadan huonommalla puolella, on vaihtunut 81. sijaksi. Jasmin on otellut itsensä lukuisia kertoja sijoille 5.-8. eri puolilla maailmaa käydyissä World Ranking turnauksissa, mutta erityisesti maaliskuinen hopeamitali arvostetusta G1 Dutch Openista nostaa menestysodotuksia myös Manchesteriin.

Jasminin kilpailupäivä on sunnuntai 19.5.

-63 KG NIKO SAARINEN

Joukkueen kuopus ja ainoa miesurheilija on turkulaista Budokwai Taekwondoa edustava Niko Saarinen (18). Niko harjoittelee Jasminin lailla Turun valmennuskeskuksessa ja kuuluu Urheiluakatemian huippuryhmään. Hän on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kivuta miesten maailmanrankingissa sijalle 72.

Niko voitti ensimmäisen aikuisten suomenmestaruutensa jo 14-vuotiaana ja saavutti hopeaa alle 15-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Superlahjakkuuden kehitys ja työnteko on jatkunut nousujohteisena koko ajan. Nyt ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihinsa lähtevä Niko on yltänyt kertaalleen mitaliin World Ranking turnauksessa ja osoittanut, että pystyy haastamaan jopa sarjansa kärkinimiä.

Nikon kilpailupäivä on lauantai 18.5.

Lähde: Taekwondoliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS