Olympiavoittaja Iivo Niskanen haastaa kestävyysjuoksun kärkinimet Helsingissä – ”Toivon mukaan paikat eivät ala kipeytyä liikaa”

© Kuva: Getty Images
Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen, useita kotimaisen kestävyysjuoksun kärkinimiä,  ja ultrajuoksun huippunimi Noora Honkala starttavat lauantaina Helsinki City Running Dayn -tapahtuman juoksuihin. Juoksupäivään odotetaan yhteensä liki 15 000 juoksijaa.

Niskanen osallistuu Helsinki City Run -puolimaratonille. Hiihtäjän harjoitusvuoteen mahtuu runsaasti juoksuharjoittelua, mutta puolimaratonilla Niskanen kilpailee ensimmäistä kertaa.

– Juoksuharjoitteet ovat yleensä ylämäkipainotteisia, varsinkin kovimmat. Sen suhteen tasainen asvaltilla juostava puolimaraton on minulle erilainen juttu. Haaste siinä on sama kuin muillakin. Toivon mukaan paikat eivät ala kipeytyä liikaa juoksun aikana, eivätkä juoksun jälkeen, Niskanen sanoo.

Helsinki City 5 -juoksun naisten kilpailun kärkinimiä ovat estejuoksijat Camilla Richardsson ja Janica Rauma. Miesten kilpailussa voitosta juoksevat tuore maantiejuoksun Suomen mestari Hannu Granberg ja maastojuoksun SM-kisoissa 12 kilometriä voittanut Jaakko Piesanen Hänen päämatkansa kesällä on 10 000 metriä.

Richardsson juoksi keväällä Kaliforniassa 10 000 metriä 33.08,26. Helsinki City 5 -juoksu on hänelle valmistautumista kesän ratakauteen, jonka hän aikoo huipentaa Dohan MM-kisoissa.

– On vaikea ennustaa loppuaikaa, mutta olen tehnyt hyviä treenejä ja yritän juosta oikeasti hyvää aikaa. Varmaan mennään Janica Rauman kanssa yhdessä ainakin alkumatka, Richardson sanoo.

Naisten kilpailuun on tulossa myös 17-vuotias juoksijalupaus, Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso. Hän voitti keväällä ylivoimaisesti ikäluokkansa 10 kilometrin SM-maantiekilpailun Vantaalla ja maastojuoksun Suomen mestaruuden Janakkalassa.

Lähde: Urheiluliitto

Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!