Raskaansarjan Suomen mestari Krenar Aliu, 19, lähtee itsevarmana tulevana sunnuntaina Töölön Kisahallissa iskettävään nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailujen loppuotteluun Sebastian Kenviniä, 24, vastaan.

Mestarivalmentaja Pekka Mäki kertoi hänen seuraansa Ringside Gymiä edustavan Kenvinin olevan hiomaton timantti ja ettei hän olisi yllättynyt, vaikka Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Aliu kokisi SM-finaalissa elämänsä yllätyksen.

– Olen fyysisesti ja henkisesti valmis kohtaamaan Pekan vihjaamat yllätykset. En hätkähdä iha pienestä. Valmistauduin SM-finaaliin Pietarin sparrileirillä 12 päivää, Aliu sanoo.

– Pekka on seurannut tekemisiäni niin kauan että hän varmaan tietää heidän kundinsa saavan kehässä kylmää kyytiä. Odotan kyllä innolla Sebastianin kohtaamista!

Vuonna 2016 nuorten EM-pronssia iskenyt Aliu oli viime vuonna lähellä ensimmäisen aikuisten arvokilpailumitaliaan. EU-mestaruuskilpailuissa Espanjassa Aliu hävisi puolivälieräottelunsa kyseenalaisesti hajaäänituomiolla, eikä Suomen joukkueen tekemää protestia tuomiosta hyväksytty.

Suomen Olympiakomitea on nimennyt Aliun kesän Euroopan kisoihin, jotka ovat samalla miesten osalta myös Euroopan mestaruuskilpailut. Myös muut Olympiakomitean kisoihin nimeämät nyrkkeilijät Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Muhammad Abdilrasoon ja Arslan Khataev nousevat SM-kehään tulevana viikonloppuna.

SM-välierät isketään tulevana lauantaina ja loppuottelut sunnuntaina. Molempina päivinä ottelutilaisuudet alkavat kello 13.00 ja 17.30.

Lähde: SM-kilpailuiden tiedote