Golfin kauden toinen major-kilpailu PGA Championship käynnistyy tulevana torstaina New Yorkin kupeessa Long Islandilla. Bethpage Black Coursella on mukana 156 kilpailijaa.

Suomalaisittain kisassa on paljon mielenkiintoa, sillä Volvo China Openin toissaviikolla voittanut Mikko Korhonen on uransa toisessa major-kilpailussa ison mahdollisuuden edessä.

Viimevuotisessa kisassa Korhonen karsiutui kahden kierroksen jälkeen tuloksin 68-75.

– Mikolla on mainiot mahdollisuudet selvitä viikonlopun kierroksille. Kysymys on pitkälti siitä, kuinka hän on palautunut Kiinan kisasta ja onnistuu saamaan uuden latauksen päälle, ennakoi Mikko Ilonen, joka myös toimii asiantuntijana tv-lähetyksessä.

Ilonen sijoittui vuoden 2014 PGA Championshipissa seitsemänneksi, joka oli hänen uransa paras saavutus majoreissa.

– PGA Championship on mainettaan parempi major. Käytännössä se on pelaajakatraaltaan vuosittain kovin, ja sikäli vaikein voitettava neljästä majorista, Ilonen muistuttaa.

Tiger Woodsin vireen säilyminen Mastersin voiton jälkeen on ollut suuri keskustelunaihe. Minä uskon, että hän on valmis jopa voittamaan viikonlopun kisan. Woods osaa virittää itsensä kuntoon, vaikka ei ole Mastersin jälkeen kilpailutkaan, Ilonen nostaa esiin 16:tta majoriaan tavoittelevan Woodsin tilanteen.

New Yorkissa on ollut sateista ja kylmää kisan alla.

– Kenttä tullaan pelaamaan erittäin pitkänä. Brooks Koepka on minun listallani tästä johtuen entistäkin suurempi ykkössuosikki, Ilonen jatkaa.

Mikko Korhonen starttaa ensimmäiselle kierrokselleen torstaina Suomen aikaa kello 21.22.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä. Mikko Ilonen on asiantuntijana torstain lähetyksessä klo 20 alkaen.

Lähde: Golfliiton tiedote